Wereldchef leidt Kortrijkse pop-up naar finaleplaats

© Albert Adrià (mét een Omer) en Gert De Mangeleer op bezoek bij Chloé en Magali in Strombowli. (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

De Limburgse zussen Magali en Chloë mogen hun koffers inpakken voor de verhuis van hun pop-up naar Knokke-Heist. Topchefs Albert Adria en Gert De Mangeleer waren namelijk rotsvast overtuigd: Strombowli uit Kortrijk verdient die eerste finaleplaats.

Hun gerechten werden gesmaakt en waren in balans. Dat beaamden Gert De Mangeleer van sterrenrestaurant Hertog Jan en Albert Adria, die samen met zijn broer El Bulli leidde, het beste restaurant ter wereld. De chefs voelden veel passie in de keuken, maar ook in de zaal. En ook de vlotte en vriendelijke bediening van Magali werd opgemerkt. Dit tot grote vreugde van Magali, Chloë en hun hele team.

“Hier konden we alleen maar van dromen”, vertelt Chloë. “Twee topchefs die onze gerechten zo lekker vinden en voelen dat we dit met heel veel liefde doen, we moeten er nog altijd van bekomen. We zijn echt superblij dat we in de finale staan en we gaan de volgende weken het beste van onszelf geven.”

Miette en Willem van Jalapeño Loco en Sven en Amanda van Kommáti zullen nu alles uit de kast moeten halen om de kijker te overtuigen dat ook zij een plaats verdienen in de finale. Eén van hen moet op de valreep nog de deuren sluiten. En dat zal snel gebeuren. Vanaf zondag 15 mei sluiten de resterende pop-ups even de deuren voor het grote publiek om zich voor te bereiden op hun verhuis naar Knokke-Heist. Daar zullen ze terug full force gaan vanaf de avondservice op vrijdag 20 mei.

Het werd overigens een topavond voor de Kortrijkzanen: Albert Adria kreeg een Omer geserveerd als aperitief van de Bellegemse brouwerij Omer Vander Ghinste. De wereldchef omschreef het bekende bier als schitterend. Een mooi compliment, dus!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier