Wendy Van Wanten op het podium met Out Of Service in Stene

Redactie KW

Tijdens een optreden van coverband Out Of Service zaterdagavond, betrad ook Wendy Van Wanten het podium. Ze kroop voor de gelegenheid in de huid van Tina Turner.

Out Of Service is een vijfkoppige poprock coverband uit Oostende die sinds 2011 furore en ambiance maakt in Vlaanderen. Hun optredens op de Gentse Feesten en tal van andere festivals gingen niet onopgemerkt voorbij. Dankzij een gemeenschappelijke vriend en sponsor, Francis Vermeire van Garage Ter Steene in Oostende, kruisten de vijf Oostendse rockers ook het pad van Wendy Van Wanten, de Oostendse Iris Vandekerckhove. De ontmoeting en de samenwerking zorgden voor een merkwaardige, geslaagde combinatie. Drieduizend fans waren daarvan getuige tijdens de slotavond van de jongste Oostendse Paulusfeesten.

Dynamic Rocking Iris

Vergeet ‘stoeipoes’ Wendy Van Wanten want Iris Vandekerckhove heeft een nieuw imago en staat nu op het podium als een verjongde uitgave van Tina Turner. Zaterdagavond organiseerde Out Of Service zijn tweede fanavond in Garage Ter Steene in Stene. Meer dan 400 fans werden er verwend met flink wat covers. De fans, vooral de dames, gingen volledig uit de bol. Alsook Wendy Van Wanten oftewel Dynamic Rocking Iris. Ze stapte kortgerokt en vol vuur het podium. Met nummers als It takes two, Honky Tonk Woman en Proud Mary bezorgde ze de zaal een collectief (muzikaal) orgasme. Met Simply the best in een onvervalste Tina Turner-stijl overtuigde Iris de laatste twijfelaars van haar ongebreideld zangtalent. Het is overduidelijk dat ze zich in haar nieuwe stijl, rotamuseert op het podium.

(FRO, foto FRO)