Wendy Van Wanten komt naar Zotte Maandag

Voor de Zotte Zeven werd een nieuwe comité opgericht. We zien v.l.n.r.: Jeroen Delmotte, Wouter Lafaut, Dorien De Maré, deken Ignace Carron en zijn vrouw Carine Impe, Stijn Borry en Wouter Van Daele. Dries Debever, Wouter Ide en Dries Lust waren afwezig. (Foto JG)
Redactie KW

Vrijdagavond organiseerde het Zotte Maandagcomité een vergadering rond de jaarlijkse Pittemse feestdag. Er werden enkele wijzigingen aangekondigd en vooral: de gastvedette werd bekend gemaakt.

Voor het tweede jaar op rij besliste de G11, het comité dat zich bezig houdt met de organisatie van Zotte Maandag om een algemene vergadering te houden voor alle geïnteresseerde inwoners. Er werd kort terug gekeken op de positieve invloed die de vorig jaar ingevoerde wijzigingen hebben gehad op de Pittemse feestweken, waarna de wijzigingen voor dit jaar werden toegelicht. Een eerste grote aanpassing is het verplaatsen van de Dag van het Kind, met de traditionele Kinderstoet van de maandag voor Zotte Maandag naar de zaterdag voordien, een beslissing die er kwam op vraag van de ouders van de deelnemende kinderen.

Wendy Van Wanten vergezelt deken

Een tweede wijziging is dat de Zotte Zeven, het ludieke loopevenement, onder de loep werd genomen. Om de organisatie nog beter te maken werd ook hier een vast comité samengesteld, bestaande uit acht jeugdige enthousiastelingen. Aan het evenement zal dit jaar ook een Foodtruckfestival gekoppeld worden. Als apotheose van de avond werd ook de gastvedette voor dit jaar bekend gemaakt. Niemand minder dan Wendy Van Wanten zal deken Ignace Carron de hele dag vergezellen en hem ongetwijfeld regelmatig eens ‘Ignastje’ mogen noemen. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier