Weerfotograaf Jan Demets uit Zwevegem ‘schrijft met licht’

Redactie KW

Dit weekend stelt fotograaf Jan Demets uit Zwevegem, een collectie foto’s tentoon onder de noemer ‘Schrijven met Licht’

Wat in 1961 begon met het nemen van een foto op een motorcross, is bij Jan Demets uitgegroeid tot een passionele hobby. Nagenoeg dagelijks is hij met fotografie bezig. Geregeld zien we zijn werk tijdens het weerbericht op televisie. Er gaat immers geen week voorbij of tijdens het weerbericht op VRT of WTV, is wel een foto van Jan te zien. “Het is zeker fijn uw werk op televisie te zien, maar het is nog leuker om die foto’s te mogen nemen.”, vertelt Jan.

Er gaat immers geen week voorbij of tijdens het weerbericht op VRT of WTV, is wel een foto van Jan te zien

Enig nadeel is dat hij wel dagelijks vroeg uit de veren moet. “Ik speel graag met licht, dus een zonsopgang is daar ideaal voor. Dat betekent dan wel dat je vroeg op pad moet. Een langslaper ben ik nooit geweest, dus dat is ook al geen probleem.”

Dit weekend stelt Jan een flink aantal foto’s tentoon. Hij gaf de tentoonstelling de titel ‘Schrijven met Licht’ mee. “Dit geeft me de mogelijkheid om verschillende soorten fotografie te tonen, want elke foto, ongeacht het genre, is in feite geschreven met licht. Zonder licht is er immers geen foto.”

Op deze tentoonstelling toont hij een variatie aan foto’s die hij de afgelopen twee jaar nam. “Een groot deel daarvan zijn landschappen in de ruime omgeving van Zwevegem, in de eerste plaats bedoeld als weerfoto’s die op televisie komen.” Daarnaast zijn er portretten en een aanzienlijk aantal sportfoto’s te zien. “Vooral die sportfoto’s blijven nog altijd mijn persoonlijke voorkeur genieten. Sportfoto’s zijn een momentopname die typerend zijn voor die bepaalde sport, of het nu basket, motorcross of wielrennen is. Bij landschapsfotografie wil je eerder een bepaalde ‘sfeer’ weergeven.”

(GVH)

De tentoonstelling ‘Schrijven met Licht’ loopt dit weekend in Den Doorn in de Otegemstraat te Zwevegem. Ze is te bezoeken op zaterdag 9 september van 14 tot 20 u., zondag van 10 tot 20 u. en op kermismaandag van 14 tot 20 u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier