Weekend vol folk en reggae voor concertzaal en repetitielokalen Vort’n Vis in Ieper

De progressieve culturele vereniging Curieus Ieper neemt tijdens het weekend van 18 en 19 mei de Vort'n Vis over in de Ieperse binnenstad. © TP
Redactie KW

Straks geen metal of hardcore in de Vort’n Vis in Ieper, wel folk en reggae. Curieus neemt het café over om geld in te zamelen voor de bouw van de nieuwe concertzaal en repetitielokalen.

De progressieve culturele vereniging Curieus Ieper neemt tijdens het weekend van 18 en 19 mei de Vort’n Vis over in de Ieperse binnenstad. “We willen de vrijwilligers van de Vort’n Vis helpen bij de financiering van de nieuwe concertzaal en repetitielokalen, die ze momenteel aan het bouwen zijn”, zegt Valentijn Despeghel, voorzitter van Curieus Ieper.

“We houden op vrijdag een folkavond met onder meer een optreden van folkpunkband Nevermind Nessie en een fuif met dj Voelie. Op zaterdag gaan we voor reggae. Er staat een warm-up en fuif op het programma met dj Rendazz en een optreden van Fheeta & The Westfrontband. Iedereen kan tijdens het weekend van 19.30 tot 21 uur plaatjes aanvragen.”

We willen af van onze vroegere stempel van metal- en hardcorecafé

Frank Verschoore, vrijwilliger bij Vort’n Vis, is tevreden met de solidariteitsactie van Curieus. “Er zouden meer gelijkaardige initiatieven mogen zijn”, lacht hij.

Al vier jaar bezig met nieuwbouw

“We hebben nog geld nodig om 30 tot 35% van alle kosten te betalen, maar ik ga geen concrete bedragen noemen. De Steinerschool zou onze huidige repetitielokalen in de gebouwen van de Groendienst graag vrij hebben tegen de zomer, zodat ze deze dan kunnen inrichten als leslokalen. Daarom geven we voorrang aan de repetitielokalen, die klaar moeten zijn tegen deze zomer. We hopen de concertzaal en twee kunstateliers af te hebben tegen het einde van het jaar. We zijn ondertussen al 4 jaar bezig met de nieuwbouw van de Vort’n Vis. Het is een jaar geleden dat ons café officieel geopend werd. 60 tot 70% werd betaald met subsidies, maar de rest moeten we zelf zien bijeen krijgen. Iedereen is welkom om hier iets te organiseren. We staan open voor alles: van hiphop tot kleinkunst. We willen af van onze vroegere stempel van metal- en hardcorecafé.”

(TP)