Watertoren in Middelkerke wordt unieke uitkijktoren

Redactie KW

De watertoren van Middelkerke wordt een kopje kleiner gemaakt, dat heeft de watermaatschappij FARYS, tevens de eigenaar van de toren beslist na grondig onderzoek.

De 45 jaar oude toren is zwaar aangetast door betonrot.

Op initiatief van schepen Michel Landuyt (Open VLD) werd een uniek alternatief uitgewerkt. De top gaat eraf maar een basis van 7 meter blijft behouden. Bovenop deze romp komt een monumentale uitkijktoren., met zicht op het hinterland, de kustlijn én het nieuwe Beeldenpark.

Schepen Michel Landuyt presenteert vol trots de Middelkerkse uitkijktoren: “Iconisch, esthetisch, functioneel én met respect voor de natuur. Vanop de nieuwe uitkijktoren krijg je een verbluffend zicht van 360° over Middelkerke. Om dat uitzicht te genieten overmeester je 72 trappen om tot op 20 meter hoogte te komen.”

Bij het ontwerp wordt heel wat aandacht besteed aan het milieu en de natuur. Niet alleen de vorm en het ontwerp refereren naar helmgras, maar er is ook nauw overleg om de omliggende natuur volop tot haar recht te laten komen. De uitkijktoren is ingeplant nabij het wandelpad tussen Westende en Middelkerke. Een boeiende en unieke tussenstop voor wandelaars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier