Waregemse regisseur Wannes Destoop levert nieuwe kortfilm ‘Billy the bully’ af

Redactie KW

Hoofdrolspeler is de negenjarige Arthur Dhont uit Waregem, die zonder acteerervaring voor de camera ging staan. “Een grote gok, maar ik kon geen betere keuze maken”, motiveert Wannes.

Vrijdag ging Billy the bully in première op het Leuvense Kortfilmfestival. “De laatste weken waren rushen, maar nu ben ik benieuwd hoe de film onthaald zal worden”, laat de Waregemse regisseur optekenen.

Wannes Destoop heeft lang gewacht voor hij begon aan zijn vierde kortfilm. In 2011 won hij op het Filmfestival van Cannes de prijs van de jury met zijn kortfilm Badpakje 46 over een mollig meisje. Dat een kleine Belg met die eer aan de haal ging, viel op. Wannes stond ineens in de spotlights en er kwam nationale aandacht voor zijn werk. Die druk speelde niet in zijn voordeel, geeft hij toe. Pas nu was hij klaar voor het vervolg en dat is Billy the bully geworden. Een kortfilm over pesten, een kortfilm met veel parallellen met hoe de jonge Wannes was.

Voor de rol van Billy castte Wannes streekgenoot Arthur Dhont, die door zijn schuchterheid en ontwapenende speelstijl opviel tijdens de audities.

(JE-foto JE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 28 november