Waregemse arbeider Bernard Delange figureert naast bekende acteurs in serie ‘In Vlaamse Velden’

Bernard Delange en collega's-figuranten Roland Van de Velde en Eddy Van de Putte (Kortrijk). (GF)
Redactie KW

Arbeider Bernard Delange figureert in de aflevering van zondag 19 januari in de serie ‘In Vlaamse Velden’, in het fragment van een bijeenkomst van het ANV (Algemeen Nederlands Verbond).

Bernard Delange (62) stelde zich meteen kandidaat om de rol van een van de honderden figuranten te zijn voor ‘In Vlaamse Velden’. Bernard moest foto’s van zichzelf doorsturen, net als zijn maten (“tot de lengte van mijn benen toe”). Al snel kreeg hij enkele rollen voorgesteld. “Maar aangezien ik als productiearbeider bij Bospan in Wielsbeke in een vijfploegenstelsel werk, heb ik er veel moeten laten passeren.”

In de bewuste scène speelt Bernard de rol van een bestuurslid van het ANV-Gent tussen hoofdfiguur Philip Boesman (Wim Opbrouck) en bankier Francqui (Yves Degen). Philip Boesman is de pater familias in het gezin waarrond de hele serie draait. “We zaten met tien aan tafel, onder wie vier figuranten. Onze rol was improviseren. In het draaiboek stond dat wij voor geroezemoes moesten zorgen na de opwerping van Francqui dat het ANV verraad pleegde. Mijn inbreng luidt: Waar haalt hij het vandaan? Verraad, komaan zeg! Ik weet wel niet in hoeverre dat zondag te horen zal zijn. Feit is dat we een volledige dag in de weer zijn geweest voor een fragment dat misschien niet veel meer dan een minuut zal duren. Het werd ruim twintig keer gedraaid en vanuit meerdere hoeken gefilmd.”

(TVW)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 17 januari.