Waregems festival Hype-O-Dream breidt weer uit

Het vuurwerk aan het hoofdpodium is altijd een knaller van formaat. © Digitalclickx.com
Redactie KW

Binnen minder dan twee maanden staat de vierde editie van het dancefestival Hype-O-Dream op de kalender. Er worden op zaterdag 16 juli niet minder dan 15.000 feestvierders verwacht op de Waregemse hippodroom en de acht organisatoren pakken uit met enkele nieuwigheden.

“Bij ons debuut mochten we 4.000 bezoekers verwelkomen, de editie daarna dubbel zoveel, vorig jaar waren er 12.000 feestvierders en nu mikken we op 15.000”, aldus de 33-jarige Frederic Windels uit Sint-Eloois-Vijve, die samen met zeven vrienden opnieuw Hype-O-Dream organiseert. “We hebben de toestemming gekregen om het hoofdpodium nog wat verder achteruit te plaatsen, waardoor er meer volk binnen kan. We zullen wel extra beschermende platen aanbrengen, zodat we de dressuurpiste niet beschadigen. Door een herschikking van het terrein zal er toch meer plaats zijn, want we willen het comfortabel houden voor iedereen.”

Aan dat comfort wordt dit jaar nóg meer belang gehecht. “De festivalgangers zijn in België wel wat gewoon, dus we mogen zeker niet achter blijven”, gaat de Vijvenaar verder. “We willen er een leuke beleving van maken door onder meer verschillende eetgelegenheden, speciale dranken en verzorgde toiletten aan te bieden. Het thema zal India zijn. We proberen de randanimatie daarrond op te bouwen. Ook aan de aankleding van de vier podia besteden we veel aandacht.”

Duurdere tickets

Nieuw dit jaar is een bewaakte fietsparking. “We willen zo onder meer de overlast in de vorm van fietsen in een haag of voortuin beperken. We voorzien ook een taxiparking en een kiss- en ride-zone om de in- en uitstroom vlotter te laten verlopen. Het festival start om 12 uur en de muziek wordt sowieso om 1 uur stopgezet. In samenspraak met de stad Waregem gaan we daar geen minuut over en de artiesten houden zich daar ook aan.”

Op Facebook worden geleidelijk de namen van de dj’s gelost. “We gaan nog meer de internationale toer op met meer dan 40 dj’s uit onder meer Zweden, Italië, Engeland, Duitsland en Schotland. Grote namen genoeg zoals Bassjackers, Jay Hardway, Regi, Angerfist, Korsakoff, Gary Beck, Charlotte De Witte, Butch, Infinity Ink en zelfs een speciale dj-set van Praga Khan. We willen ons echter niet vergalopperen. We hebben een mooi verhaal opgebouwd en zullen binnen het budget blijven werken.”

“Er zal verhoogde aanwezigheid zijn van politie en security”

De ticketprijs steeg wel van 28 naar 35 euro. “Een van de redenen is dat er geen bandje meer gekocht moet worden om naar het toilet te gaan. We zorgen er dus voor dat er meer gratis, propere toiletten zijn voor iedereen. Daarnaast zijn de artiesten 20 tot 30 procent duurder geworden. Tot slot is veiligheid een grote prioriteit. Er zal dan ook een verhoogde aanwezigheid zijn van politie en security”, besluit Frederic Windels.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier