Wannes Destoop pakt drie prijzen op filmfestival van Amiens

Regisseur Wannes Destoop en producent Remco Hoste stelden 'Billy The Bully' voor in Amiens. © Facebook/short by Wannes Destoop
Redactie KW

De nieuwe kortfilm van de Waregemse cineast scoorde prima op het Internationaal Filmfestival van Amiens.

Billy The Bully, de korte film van Wannes Destoop, heeft drie prijzen gewonnen op het Internationaal Filmfestival van Amiens in Frankrijk. De film werd er door een jury van leerlingen verkozen tot winnaar van de ‘Prix des Enfants de la Licorne’, de prijs voor Beste Kortfilm in Competitie. Daarnaast kreeg de film ook twee prijzen uitgereikt door de gevangenis van Amiens.

De film vertelt het verhaal van de 11-jarige Billy, een buitenbeentje die niets liever wil dan erbij te horen. Maar hoever wil hij daarvoor gaan? De hoofdrol wordt vertolkt door Arthur Dhont, daarnaast zien we ook Noa Tambwe, Barbara Sarafian en Mieke De Groote. Billy The Bully is de opvolger van Badpakje 46 waarmee Destoop in 2011 de Juryprijs in Cannes won.

Billy The Bully is een productie van Remco Hoste voor De Peddel en kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.