Vuilbekkerij opnieuw niet ver weg in nieuwste show van Preuteleute

Tom Vanrijckeghem en Sebastien Dewaele alias Alain en Ook Alain van Preuteleute op de trappen van De Grote Post in Oostende, de stad waar ze geboren en getogen zijn. © Rio
Redactie KW

Alain en Ook Alain van Preuteleute willen niet te lang teren op het succes van hun vorige show. Voortbordurend op de verhaallijn van ‘Un-butt-plugged’ nemen ze met ‘Anology’ het publiek verder mee op hun levensweg.

‘Anology’ gaat op 29 januari 2016 in première in De Grote Post in Oostende. Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem – dat zijn de echte namen van de twee olijkerds – graven in hun nieuwste zaalshow in het archief van hun tienerjaren. Ze zijn beiden in Oostende geboren in 1973 en herbeleven de jaren ’80. Daarbij vertellen ze zonder enige gêne, hun handelsmerk, hoe ze de grotemensenwereld van toen ontdekten.

“Op je 17 moest je ‘alles’ gezien en meegemaakt hebben. Tegen die achtergrond speelt Anology zich af”, zegt Alain, al kan het Ook Alain geweest zijn. “En ja, de link naar het woord ‘anaal’ wordt bewust gelegd, zodat de toeschouwers zich andermaal aan een potje vettige humor mogen verwachten. Uiteraard is ook de muziek belangrijk. In samenwerking met Pias gaan we overigens een dubbelalbum uitbrengen met originele nummers.”

Op 6, 7, 10, 20 en 21 november gaat Preuteleute tryouten in enkele huiskamers. Na de première gaan ze in 2016 on tour met Anology en doen daarbij onder meer Izegem, Zedelgem, Gent, Blankenberge en Bredene aan.

(Rio)