VTM zet misdaadreeks ‘Ontspoord’ al na één aflevering – met de beerputmoord in Oostkamp – stop

Redactie KW

De commerciële televisieomroep beseft nu dat de impact van de uitzendingen veel groter is dan aangenomen werd.

“VTM zendt de nieuwe fictiereeks Ontspoord niet verder uit. De eerste aflevering is deze week op antenne gegaan, maar de volgende vijf zullen dus niet uitgezonden worden. Dit werd vandaag beslist door de programmadirectie”, zo staat te lezen op de website van de commerciële zender.

“Ondanks het grote professionalisme en de juiste ethiek van het team en de makers van Ontspoord moeten we vaststellen dat de, vooral menselijke, impact van deze fictiereeks groter is dan verwacht. Bovendien werden de slachtoffers in de pers opnieuw geconfronteerd met de echte feiten, wat allerminst de bedoeling was. Wij verontschuldigen ons naar de betrokkenen voor deze foute inschatting en voor het verdriet dat dit met zich heeft meegebracht. We willen hier graag een einde aan maken door de reeks stop te zetten. Dit is vandaag, menselijk, de enige juiste beslissing.”

De reeks begon deze week met de beerputmoord van Oostkamp en zou onder andere ook nog focussen op ‘het monster van Elverdinge’, ‘de slachter van Menen’ en de zaak rond Roger Vangheluwe.

(FJA)