VTM leert je dit weekend in Kortrijk of je rijker bent dan je denkt

07/09/16 om 08:00 - Bijgewerkt om 08:00

Het VTM-programma 'Rijker Dan Je Denkt' strijkt nu zaterdag en zondag neer in het nieuwe Barco-hoofdkantoor in Kortrijk. Mensen kunnen er hun bijzondere spullen laten schatten.

VTM leert je dit weekend in Kortrijk of je rijker bent dan je denkt

Een designstoel, een porseleinen beeldje, oude platen van The Beatles, vergeelde Kuifjesstrips of een schilderij dat je ooit voor een prikje op de kop wist te tikken op een rommelmarkt: leuke hebbedingen, maar we kunnen er niet altijd de echte waarde van inschatten. Daarvoor is er nu al enkele seizoenen 'Rijker dan je Denkt' op VTM. In dat programma met presentator Staf Coppens kan al wie dat wil die voorwerpen komen aanbieden en meteen laten schatten door experts ter zake. Om dan ontgoocheld af te druipen, of fier als een gieter en met de wetenschap een waardevol stuk onder de arm te hebben, weer buiten te wandelen. De opvallendste verhalen komen dan later dit jaar op het scherm.

Ook gidsbeurten doorheen 'The Circle'

Zaterdag en zondag zijn er zulke schattingsdagen in het nieuwe, state-of-the-art gebouw van Barco in het Beneluxpark 21 in Kortrijk. 'The Circle' is de nieuwe hoofdzetel van technologiereus Barco, een bedrijf dat beeldschermen, led-displays, videowalls en projectoren levert. Een opleidingscentrum, vergaderruimtes, laboratoria en testruimtes vullen het ovale gebouw.

Barco koppelt aan de schattingsdagen meteen ook twee dagen lang gidsbeurten doorheen dit nieuwe gebouw, telkens tussen 11 en 17 uur. Een gidsbeurt wordt beperkt tot een groep van max 20 personen en duurt ongeveer 1 uur. De gidsbeurten zijn rolstoeltoegankelijk.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!