Vrouwelijk dj-duo Beauhause krijgt na goed één jaar al meteen stek op Tomorrowland

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Lissa Callens en Angke Wullus mogen zich opmaken om twee weekends lang op Tomorrowland te draaien.

Angke en Lissa focussen zich deze zomer volop op Beauhause, ook op Tomorrowland. (Foto SB)
© STEFAAN BEEL

“Toen we de bevestiging kregen was dat echt ongelofelijk en ik denk dat we het nog altijd niet beseffen”, vertelt Lissa Callens. Lissa Callens (21) is een studente psychologie uit de Heirweg in Beveren, Angke Wullus is afkomstig van Mechelen, maar woont nu in Gent. Samen vormen ze het dj-duo Beauhause.

Op zaterdagen 19 en 26 juli draaien ze tussen 14 en 15 uur op de Desperados-stage op Tomorrowland, het populairste dancefestival in de wereld. Knap, zeker als je weet dat de twee nog maar sinds februari 2013 draaien. “We leerden elkaar kennen via het uitgaansleven”, begint Lissa. “We merkten al snel dat we erg veel met elkaar gemeen hebben. We gaan naar dezelfde housefeestjes, dansen graag en hebben ook erg gelijkaardige hobby’s. Het klikte vanaf het eerste moment.”

Tips van broertje Audiophonic

“Ik heb via mijn vriend wat leren draaien”, pikt Angke in. “Maar dat was heel basic. Met mijn verjaardag heb ik thuis wat gedraaid, Lissa was daar ook en was enthousiast om het ook te leren. Op hetzelfde moment werden we door vrienden uitgedaagd om op hun feest te draaien in Decadance. We zagen dat meteen zitten. We hebben toen erg veel samen gezeten, veel gebabbeld en ook vooral onze cd’s samen gelegd. Bleek dat er ook daar enorm veel gelijkenissen in waren. We zijn toen ook verder aan het oefenen gegaan, want veel ervaring hadden we natuurlijk niet.”

“Ik had zelfs niets van ervaring. Mijn broer, Steven, is de man achter Audiophonic en kent er natuurlijk wel heel wat meer van, hij heeft mij dan de nodige tips gegeven”, aldus Lissa. “We werden aangekondigd als special guest, dus moesten we ook meteen een goede dj-naam hebben. Dat ging minder vlot, maar uiteindelijk zijn we dan bij Beauhause terecht gekomen. Veel mensen denken dat die beau van mooi komt, maar dat is gewoon toevallig. Eigenlijk is de naam afkomstig van het Bauhaus, een Duitse architectuurstijl waar Angke toevallig een boek van las. De naam klinkt misschien wat meisjesachtig, maar gezien we natuurlijk met twee meisjes zijn, klopt dat natuurlijk wel.”

Er waren erg veel vrienden en kennissen aanwezig bij dat eerste optreden, maar voor stress zorgde dat niet. “De reacties waren positief en zelf hebben we ons enorm geamuseerd. We wisten direct dat we daar veel meer mee wilden doen. Vervolgens hebben we een aantal sets in het Gentse mogen draaien en geleidelijk aan deden we meer ervaring op en werden we ook beter. Mensen hoorden ons bezig en via via werden we ook in Antwerpen en Hasselt gevraagd. Zeker het laatste jaar is het erg snel gegaan. We mochten op plaatsen en in clubs draaien waar we het nooit verwacht hadden. In de Versuz, de Culture Club of La Rocca. Allemaal prachtlocaties om te mogen draaien. Mooi, zeker als je weet dat we met onze house eigenlijk maar een beperkt publiek aanspreken.”

“Nooit verwacht dat het nu al zou kunnen”

Toen moest de grootste verrassing nog komen. “Op een dag kregen we de mededeling dat er iemand zou komen kijken voor mogelijk een plaatsje op Tomorrowland. We wilden onszelf bewijzen naar de toekomst om dan misschien ooit op Tomorrowland te mogen staan”, aldus Lissa. “Maar we hadden nooit verwacht om er deze zomer al te mogen draaien. Na de set kregen we al bericht dat we een mailtje mochten verwachten en dan plots kregen we de onofficiële bevestiging. Waanzinnig en onwezenlijk natuurlijk, zeker als je weet dat we eigenlijk nog nooit op festivals gedraaid hebben. Pas deze zomer doen we de eerste festivals. Zeker toen we hoorden dat we beide weekends mochten gaan, dan was het echt ongelooflijk. We wisten al een tweetal maanden dat we er zouden staan, maar moesten het stil houden en dat is natuurlijk niet gemakkelijk want je wil het met iedereen delen natuurlijk:”

“Het zal fijn om er te mogen draaien, maar ook om andere artiesten aan het werk te zien en misschien te ontmoeten”, aldus de twee. De dames zijn zelf nog naar Tomorrowland geweest, maar de laatste jaren lukte dat niet meer door de grote toeloop op tickets. “Nu hebben we een andere manier ontdekt om binnen te geraken”, klinkt het met een knipoog.

(TD)