Vrienden van Jelle stemmen Miava in '100 van Eigen Kweek'

12/02/16 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:44

Het nummer 'Every Heart Is A Beating Piece Of Shit' van de Lichterveldse band Miava krijgt van Studio Brussel een symbolische 100ste plaats toegewezen in de '100 van Eigen Kweek'.

Vrienden van Jelle stemmen Miava in '100 van Eigen Kweek'

Jelle Tommeleyn. © Melanie Soenen

Vrienden van Jelle Tommeleyn uit Sint-Henricus, die zondagmorgen vroeg op 24-jarige leeftijd om het leven kwam bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lichtervelde, riepen de voorbije dagen op om zijn drie bands massaal naar een stek in de '100 van Eigen Kweek' te stemmen.

Ook AB en Music Mania

Die oproep viel niet in dovemansoren: honderden mensen stemden op nummers van Miava, The Heavy Crown en Blackbird Phantom. Zelfs concertzaal Ancienne Belgique in Brussel en de bekende platenzaak Music Mania Gent brachten hun stem uit op de drie bands van Jelle. Maandag- en dinsdagavond was het nummer 'Every Heart Is A Beating Piece Of Shit' al te horen op Studio Brussel.

Honderdste plaats

De vele stemmen bewezen ondertussen hun nut: Studio Brussel liet weten Miava een symbolische honderdste plaats te geven in de top 100 met nummers van Belgische bodem. Een opsteker voor de familie en de vele vrienden van Jelle. De '100 van Eigen Kweek' is vanaf 10 uur te horen op Studio Brussel en begint dus met het nummer van Miava.

(TV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!