Voorverkoop voorspelt sterke editie Theater aan Zee in Oostende

26/07/16 om 17:41 - Bijgewerkt om 17:41

De twintigste editie van Theater aan Zee (TAZ) in Oostende schiet woensdagavond uit de startblokken.

Voorverkoop voorspelt sterke editie Theater aan Zee in Oostende

© BELGA

De voorverkoop doet alvast vermoeden dat TAZ een succesvolle lustrumeditie tegemoet gaat. Dat laat de organisatie dinsdag weten. TAZ loopt tot 6 augustus

TAZ opent woensdag met Kleine Bezetting, een herneming van de voorstelling van Bruno Vanden Broecke en Natali Broods dat op TAZ#2000 gelauwerd werd met de KBC Jongtheaterprijs. Daarmee wordt de toon meteen gezet, want de komende tien dagen blikt TAZ vaak terug op de voorbije twintig jaar met een aantal voorstellingen uit de oude doos. Toch zal er ook veel nieuw werk te zien zijn tussen de 138 producties op 40 verschillende locaties in Oostende.

TAZ mag met volle moed deze lustrumeditie tegemoet gaan want er werden al 29.000 van 41.000 beschikbare tickets verkocht. Dat zijn er 2.000 meer dan vorig jaar. Hoeveel bezoekers er uiteindelijk een voorstelling zullen meepikken, is moeilijk in te schatten omdat er ook nog altijd heel wat gratis evenementen op het programma staan.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!