Voortaan alle dagen nieuws op Focus en WTV

Redactie KW

Vanaf vrijdag 15 april zal er zeven dagen op zeven nieuws te zien zijn op Focus en WTV.

Vanaf komend weekend zal er ook nieuws te zien zijn op Focus en WTV tijdens het weekend. Dat was op heden niet het geval, enkel op zondag was er een nieuwsflash, gevolgd door Sport West. Op zaterdag- en zondagavond stappen de zenders ook af van het vrijblijvende lussysteem. Zo zal het nieuws om het uur te zien zijn vanaf 18.30 uur. Op zaterdag wordt het nieuws gevolgd door het lifestylemagazine Tendens, op zondag door Sport West.

Er worden met Xavier Taveirne, Caroline Verstraete en Charlotte Cattebeke ook drie vaste nieuwslezers ingezet voor de nieuwsuitzendingen in het weekend. De veranderingen gaan gepaard met een vernieuwde studio en er wordt gezorgd voor meer kleur, herkenbare tunes en meer kijkcomfort.

“Anders wachten tot zondag”

“We voelen aan dat er een zekere nood is van onze kijkers om ook in het weekend geïnformeerd te worden met nieuws uit eigen streek”, aldus hoofdredacteur Bart Coopman. “Vooral op de zaterdag zat er nog wat marge. We willen korter op de bal spelen als er op vrijdag of zaterdag iets gebeurt, anders moeten we wachten tot zondag”, klinkt het bij Focus-WTV, dat dagelijks in het avondblok 150.000 kijkers lokt. “Die cijfers blijven stabiel en goed. Daarbovenop hebben we ook nog de website die 25.000 unieke bezoekers per dag lokt. We beschouwen dat als een evenwaardig kanaal dat we verder uitbouwen”, aldus Coopman.

Ook het nieuwsaanbod zal nog uitgebreid worden. “In de nieuwsuitzendingen zullen we ook langere reportages aan bod laten komen en we gaan ook inzetten op live-interventies indien nodig. We gaan vanaf vrijdag de kijker nog beter door ons regionaal nieuws gidsen”, besluit Coopman. Voortaan zullen de zenders ook in hd-kwaliteit te zien zijn.

(Belga)