Voormalig KW’er wordt hoofdredacteur Digitaal bij VRT Nieuws

Redactie KW

Brecht Decaestecker (37) uit Roeselare volgt Emmanuel Rottey op als hoofd van de digitale poot van de nieuwsdienst.

“Hij zal de leiding nemen over de digitale nieuwskanalen van VRT Nieuws, zowel Deredactie.be als op sociale media”, stelt VRT Nieuws in een persbericht. Brecht Decaestecker komt over van De Persgroep waar hij onder meer instond voor de geslaagde lancering voor het digitale nieuwsmerk Demorgen.be.

Algemeen hoofdredactrice Liesbet Vrieleman wil met VRT Nieuws in de toekomst enorm inzetten op digitaal nieuws. “We willen alle generaties, jong en oud, bereiken. Dat is mijn overtuiging. De omwenteling naar digitaal is volop bezig, en Brecht is de geknipte persoon om hierbij mee te zijn. Hij brengt niet alleen pakken ervaring mee maar ook gedrevenheid. Daarmee zal hij voor de juiste dynamiek zorgen.”

Enorme kans

Decaestecker zelf kijkt er naar uit om de uitdaging volledig aan te gaan. “Als de VRT je de kans biedt om haar nieuwsdienst mee het digitale tijdperk in te loodsen, dan kan je niet anders dan daar ja tegen zeggen. Het wordt bijzonder fascinerend om mee vanuit de cockpit de digitale toekomst van de journalistiek te ontdekken. Zeker als je dat mag doen met een geweldig team en met het enthousiasme waarmee algemeen hoofdredacteur Liesbet Vrieleman de nieuwsdienst leidt. Tegelijkertijd ga ik de collega’s van Humo en De Morgen missen. Ik wil dan ook De Persgroep danken voor de vele mooie kansen.”

Brecht Decaestecker begon zijn journalistieke carrière bij de Krant van West-Vlaanderen. Hij was een tijdlang journalist voor de Weekbode editie Roeselare. Later trok hij naar Het Nieuwsblad. Vanaf 2006 werkte hij bij De Morgen als coördinator van Media.com, chef nieuws, chef weekend, adjunct-hoofdredacteur en verantwoordelijke voor de digitale projecten. Vorig jaar stapte hij over naar Humo, waar hij instond voor het online- en digitale luik van het magazine.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier