Voorjaar Vier en Vijf kleurt West-Vlaams

Redactie KW

Woensdag werd in Zaventem de voorjaarsprogrammatie van Vier en Vijf voorgesteld.

Daarbij komen veel programma’s van vorig seizoen terug en worden ze aangevuld met enkele verrassende elementen. Daarbij is de West-Vlaamse link nooit veraf.

Zo keert smaakmaker De Ideale Wereld terug, waarbij de Brugse Liesa Naert zich ontpopt tot volwaardige sidechick van Otto-Jan Ham en Jelle De Beule.

Martin Heylen, die een vaste stek heeft gevonden in Oostende, trekt opnieuw naar het buitenland, waarbij hij met enkele bekende Vlamingen op zoek gaat naar hun roots. Onder meer Slimste Mens Adil is daarbij aan de beurt. Meer BV’s krijgen we geserveerd in Kroost, waarbij ex-Koksijdenaar Eric Goens opnieuw zorgt voor spraakmakende dieptereportages.

Voorjaar Vier en Vijf kleurt West-Vlaams


Sinds het eerste seizoen van The Sky is The Limit kregen we er enkele BV’s bij. Naast de vaste smaakmakers keert ook Willy Naessens terug, maar zal nieuwkomer Michel Van Den Brande zich ontpoppen als dé figuur om te volgen. De directeur van het stellingenbedrijf Kontrimo in Temse woont al een tijdje in een penthouse in Blankenberge. De kust is bovendien populair bij Wouter Vandenhaute en co, want ook Gert Verhulst -sinds een tijdje volwaardig Oostduinkerkenaar- krijgt een eigen programma. Het zijn net mensen presenteert hij samen met Karen Damen van K3.

Voorjaar Vier en Vijf kleurt West-Vlaams


© Jimmy Kets

Sofie Lemaire, ex-Brugse, mag een nieuw seizoen presenteren van Bloot en Speren, terwijl de ravissante Evy Gruyaert – uit Meulebeke, mocht u het zich afvragen – presenteert dan weer de Superprestige Slotshow vanuit Middelkerke op 14 februari. Nog meer schoon vrouwvolk zien we in het nieuwe seizoen Vermist, geregisseerd door Jan Verheyen, uit Ruddervoorde. Joke Devynck, geboren in Poperinge en opgegroeid in Knokke-Heist, krijgt opnieuw een belangrijke rol toegewezen.

Meer West-Vlamingen zien we komend voorjaar ook opduiken in Topdokters, Komen Eten en Het Klapsalon, waarin kappers elke vooravond gevolgd worden.

Opvallend: in de voorjaarsprogrammatie dook de naam van Piet Huysentruyt niet op. Eind vorig jaar werd beslist dat zijn programma’s, Smakelijk! en Chez Piet, geen vervolg zouden krijgen. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een opvolger, waarbij eten opnieuw centraal zal staan, maar die zouden we niet voor februari te zien krijgen.

Voorjaar Vier en Vijf kleurt West-Vlaams


Televisiezender Vijf zendt dan weer zwaar in op met Alle Dagen Seks, waarin koppels gevolgd worden die de uitdaging aangaan om een hele maand lang elke dag te vrijen. De van Wevelgem afkomstige Annelien Coorevits presenteert de show samen met Ann Reymen en krijgt daarbij assistentie van Gunther Tanghe, een Gentenaar met roots in Tielt. (BVB)