‘Voor de show’ : ‘And on goes the show’…

© VTM
Redactie KW

Elkeen van ons worstelt wel eens met de vragen des levens. Zo ook ik. Maandag in de vooravond was het nog eens van dat. Ik vroeg mijzelve af : mis ik ‘De rode loper’, het showbizzmagazine op Eén ?

Ongewoon is dat ik op deze toch hamvraag wél het antwoord wist : neen ! Wat niet betekent dat ik er vroeger nooit naar keek, ha neen. Vergelijk het met een boterham met Nutella : je mist dat niet, maar als je er jezelf dan eens één smeert, dan smaakt het wel. Ja, toch ? En voor u zich vragen begint te stellen over deze vergelijking : ik ben op dit eigenste moment zo’n boterham aan het eten en dat het smaakt !

Voor al diegenen die ‘De rode loper’ wél misten, komt VTM op de proppen met ‘Voor de show’, gepresenteerd door onder andere Katja Retsin, in een beurtrol met Bram Van Deputte en Dina Tersago. En die Katja, die zagen we tot voor de zomervakantie aan het werk in jawel, ‘De rode loper’ ! Hoe klein de wereld kan zijn, en al zeker die van de televies.

Ik vond het zowaar dapper : de allereerste aflevering van ‘Voor de show’ ging geheel live, met als decor de première van de ‘Code 37’-film. Live, zodat foutjes niet verdoezeld konden worden. En die foutjes waren er. Bram Vandeputte zag zich genoodzaakt ettelijke tellen vol te neuzelen, omdat de limo met de cast er maar niet aan zat te komen. En was die er dan eindelijk, bleek Van Deputte zich te moeten beperken tot : deur openhouden en rode loper opsturen (moest een mens dáárvoor al dat geneuzel aanhoren ?). Nog een uitschuiver, getekend alweer Van Deputte : aan Geert Van Rampelberg vragen hoe het was om te mogen werken met Maaike Neuville, terwijl de twee niet één scène bleken te hebben samen ! Awtchie ! En eigen aan holle gesprekjes is dat ze overbodig zijn : dus ja, natúúrlijk was Koen Crucke blij met de film en dus ja, natúúrlijk keek Stan Van Samang er erg naar uit, grrr. Next !

Maar op dinsdag, tijdens de eerste studio-aflevering, viel alles al iets meer in zijn plooi. Al bleef ik verstoken van Hannelore Knuts, terwijl die de dag ervoor wel was aangekondigd. En al lijkt die generiek mij voorlopig iets té oubollig charmant. En is die studio niet iets té gigantisch ? Omdat die boterham met Nutella nogal zwaar valt, sluit ik hier makkelijk en snel af met : „Als ik in de vooravond nog eens naar VTM kijk, dan is het voor de show.” Áls.

(MiCo)