Voor 1,5 miljoen euro kunst verkocht in Brugge, panda brengt 600 euro op

Redactie KW

Dat meldt veilingmeester van het gelijknamige huis Carlo Bonte kort na afsluiten woensdagavond. Het bedrag was een record voor het huis.

Carlo Bonte is er in een periode van vijf jaar in geslaagd om de nummer één in België te worden op gebied van Aziatische kunst. “Met Aziatisch kunst hebben we het gat in de markt gevonden”, opent Bonte. “We konden voor deze veiling 612 loten voorschotelen, die samen 1,53 miljoen opbrachten.”

Brugge op de wereldkaart

Volgens Bonte was de veiling een groot succes. “We kregen zowat 2.000 telefoonlijnen binnen van over de hele wereld, van Brazilië tot China, uiteraard. De hele wereld was aanwezig. De jongste jaren is ons huis bekend geraakt. We bieden naast kwantiteit vooral ook kwaliteit aan. Dit zet Brugge ook op de wereldkaart.”

In november, tijdens een vorige veiling, ging een paar Kangxi paleisvazen voor 130.000 over de toonbank. Dergelijk record werd niet behaald. “Maar ons voorlaatste lot, een 19de eeuwse vaas, haalde toch 72.000 euro, terwijl die geschat werd rond de 6.000 à 8.000 euro. Het was pure rock ‘n roll in de laatste uren”, aldus Bonte.

Er was ook ruimte voor een ludieke verkoop van een bronzen panda, waarmee het veilinghuis inspeelde op de panda-gekte van de voorbije weken. “Maar hier zijn we gestrand op 600 euro”, lacht Bonte.

Op 25 juni staat een nieuwe veiling gepland. “Daar zijn we nu al volop mee bezig”, besluit de veilingmeester.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier