Volvo van Hugo De Moor uit Wulvergem wordt smokkelwagen in tv-reeks ‘Eigen Kweek’

Redactie KW

Op 3 mei starten Eye-works en Eén de opnames van ‘Eigen Kweek’. De reeks speelt zich af in Heuvelland, en er wordt onder meer gefilmd op de boerderij van Jan Lemmens in Wijtschate. Ook de oude Volvo van Wulvergemnaar Hugo De Moor wordt gebruikt.

In de reeks wonen de personages in Wijtschate. De tv-makers hadden daarvoor eerst een boerderij in Kemmel op het oog maar de uitbaters pasten toen ze de voorwaarden onder ogen zagen. Uiteindelijk koos Eyeworks voor de boerderij van Jan Lemmens in Wijtschate. Het was de familie Lemmens die de productie tipte over de oude Volvo van Wulvergemnaar Hugo De Moor die in de reeks zal worden gebruikt als smokkelwagen. Nu vrijdag moet Hugo De Moor vanuit Wulvergem met zijn Volvo 940 naar Nederland voor de eerste draaidag.

21 jaar oud

Hugo: “De wagen is 21 jaar oud en heeft ondertussen 400.000 km op de teller. Als oldtimerliefhebber was ik blij met het voorstel van het productiehuis.” Na de draaidag in Breda keert Hugo met de Volvo terug naar Heuvelland waar de wagen op een 20-tal locaties zal worden gebruikt. Er worden opnames gemaakt in onder meer Nieuwkerke en Dranouter en dit tot en met eind juli. Op diverse plaatsen zal dan ook tijdelijk geen verkeer mogelijk zijn.

‘Eigen Kweek’, een nieuwe fictiereeks gaat over een familie aardappeltelers die getroffen wordt door financiële rampspoed, en besluit om cannabis te gaan telen.

(MDN)