Volle Spikkerelle in Avelgem voor seizoensvoorstelling

Enkele vaste abonnees genoten van de presentatieavond. © (Foto JMA)
Redactie KW

Op vrijdag 9 juni om 20.15 uur stelde het team van Spikkerelle het nieuwe ‘jubilerende’ cultuurseizoen 2017-2018 voor aan het grote publiek.

Op een amusante, luchtige wijze en met veel klank- en beeldmateriaal kreeg men een voorsmaakje van alle artiesten die de komende maanden op de planken zullen staan. In primeur kregen de aanwezigen een overzicht van alle voorstellingen, vormingen, jeugdfilms en tentoonstellingen van het seizoen 17-18. Ook de nieuwe cultuurbrochure werd in primeur bedeeld onder de aanwezige cultuurliefhebbers.

Spikkerelle werd voor de gelegenheid omgevormd tot een heuse feestzaal, want het gebouw viert dit jaar immers zijn 10-jarig bestaan. Het publiek werd ontvangen door een ceremoniemeester van dienst, terwijl de wachtende medemensen zich van hun mooiste kant konden laten zien in een fotobox. “Maar liefst 170 voorstellingen passeerden sinds de start van Spikkerelle de revue, waaronder heel wat lokale, nationale en internationale artiesten. In die tijd gingen er in totaal zo’n 1.872 abonnementen en 36.013 losse tickets de deur uit. Het mag gezegd zijn: Spikkerelle is een godsgeschenk voor de cultuurminnende Avelgemnaar en de vele verenigingen”, volgens schepen van Cultuur Tom Beunens.

Feestelijk programma

Het programma van het komende cultuurseizoen mag dan ook terug gezien worden. Het gedreven team van Spikkerelle stelde andermaal een cultuuraanbod samen om u tegen te zeggen. Naast enkele jonge en minder gekende artiesten staan ook enkele topnamen op het Avelgemse podium. Er is voor elk wat wils: zo heb je het abonnement waarin 10 voorstellingen zijn opgenomen voor 80 euro. Een abonnement omvat 9 geselecteerde voorstellingen een voorstelling volgens de keuze van de abonnee. Het jongerenabonnement valt weg en wordt vervangen door ‘black friday’. Dit zijn een aantal geselecteerde voorstellingen waarbij jongeren tot -26 jaar een korting krijgen van 50% op de standaardprijs. Ook de korting van de +55-jarigen wordt opgetrokken naar +65 jaar. Het programma wordt verder aangevuld met losse muziek- en theatervoorstellingen, enkele vormingsavonden, tentoonstellingen en vier jeugdfilms.

Wie het volledige aanbod wil bekijken, raadpleegt best de site van Spikkerelle waar alles digitaal te bekijken is of verdiept zich best even in de cultuurbrochure die komende week via de post verdeeld zal worden in Avelgem en omstreken.

abonnementsverkoop

De abonnementenverkoop ging die avond van start en abonnees konden er al voor voorstellingen buiten het abonnement losse tickets aanschaffen. Wie niet aanwezig was op de presentatiedag, kan vanaf donderdag 15 juni een abonnement aankopen. Let wel: er worden maximum 220 abonnementen verkocht.

De start van de verkoop van losse tickets (voor niet-abonnees) is op donderdag 22 juni vanaf 9 uur. Ook online kan je makkelijk tickets aankopen via de webshop.

Voor verdere info kan je steeds terecht aan de balie van Spikkerelle of raadpleeg je de site: https://webshopavelgem.recreatex.be

(JMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier