Volgeladen Vandenpeereboomplein voor tweede avond Frietrock in Ieper

Er was veel volk voor het optreden van Elsa. © dcz
Redactie KW

Zaterdag waren de weergoden het openluchtfestival Frietrock beter gezind. Tijdens het optreden van Therapy? vulden 8.000 bezoekers het Vandenpeereboomplein.

Frietrock werd al om 14 uur op gang getrokken door de Ketnetband samen met Piet Piraat. Het Vandenpeereboomplein werd algauw gevuld met dansende kinderen en al even enthousiaste ouders. Daarna beklom de Ieperse Ine Lemahieu, in de gedaante van Elsa uit Frozen, het podium. Zij bracht het nummer ‘Let it go’ en toverde daarmee spontaan een glimlach op het gezicht van alle kleine prinsesjes. Daarna werden de kinderen door Elsa begeleid naar het kinderdorp, waar ze naar hartenlust konden spelen onder begeleiding van de monitrices.

Ondertussen konden de ouders genieten van het optreden van This Can Hurt, gevolgd door de zeskoppige bluesrockband Ben Cane uit Roeselare. Milo Meskens bracht het publiek al aardig op gang. Met zijn nummer ‘Here With Me’ zong iedereen uit volle borst mee. Bij de Ierse rockgroep Therapy? kende Frietrock meteen zijn hoogtepunt en was het plein met zo’n 8.000 bezoekers meteen gevuld. Zij zorgden bij velen voor een kippenvelmoment tijdens het brengen van hun wereldhit ‘Diane’.

Arno zette vervolgens het feestje voort. Met zijn nummer ‘Les Filles du Bord de Mer’ haakten de mensen spontaan de armen in elkaar om stevig mee te zingen en te dansen. Frietrock werd afgesloten met een ludiek feestje door Discobaar A Moeder. Met hun oude vinylplaten van verschillende genres hadden ze het publiek van voor- tot achteraan het plein volledig mee. Onmogelijk om daarbij stil te blijven staan. De organisatie sloot Frietrock moe, maar tevreden af.

(dcz)