Vlissegemnaar Yannick De Hondt schat Afrikaanse kunst in ‘Rijker dan je denkt’

Redactie KW

Yannick De Hondt (51) is dit seizoen te zien in het VTM-programma ‘Rijker dan je denkt’ als expert Afrikaanse kunst. De man uit Vlissegem heeft een antiekzaak in Brugge.

Yannick De Hondt trok na zijn humaniora aan het Sint-Leocollege in Brugge naar de universiteit van Gent. Hij studeerde er Afrikaanse filologie en geschiedenis. Na zijn studie zakte hij terug af naar zijn geboortestad Brugge om er in 1990 zijn eerste antiekzaak in de Ezelstraat op te starten. “Tussen de honderdduizenden toeristen die Brugge bezoeken, zitten er heel wat kunstliefhebbers. Dit maakt Brugge tot een goede locatie voor antiek.”

“De mensen willen vaak weten hoe je het verschil ziet en willen de trucjes leren kennen om vals van echt te kunnen onderscheiden. Het verschil is echter maar waar te nemen door de stukken te vergelijken met de echte stukken in musea en collecties. Men moet dus boeken, musea en collecties kunnen memoriseren. Dat vraagt jaren ervaring. Enkel zo kan je een goede schatting maken. Met mijn jarenlange expertise ging ik dan ook met veel plezier in op de vraag van productiehuis Kanakna om aan het programma ‘Rijker dan je denkt’ mee te werken.”

Het programma is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Lees het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie het Brugsch Handelsblad.