Vliegtuig bijt de spits van Jong Muziek af met sessie in Fort Napoleon

29/07/17 om 08:54 - Bijgewerkt op 30/07/17 om 12:10

Vrijdag ging Jong Muziek van start. Acht dagen lang geven jonge muzikanten het beste van zichzelf. Synthpopkwintet Vliegtuig mocht de spits afbijten.

Vliegtuig bijt de spits van Jong Muziek af met sessie in Fort Napoleon

'Vliegtuig' is een vijfkoppig synth-popproject rond zangeres Céline Ottenburgh. Experimenterend met akoestische en elektronische klanken, taal en compositie vloeien de uiterst catchy popriedeltjes en psychedelische elementen moeiteloos in elkaar over. Vliegtuig is zowel de angst, als het bezwerende gevoel bij het opstijgen, de vlucht en de landing.

Vliegtuig bijt de spits van Jong Muziek af met sessie in Fort Napoleon

"De groep lijkt wel van een taalkundig grapje te houden. Hoe verklaar je anders dat 'Simpel' zijn titel in de verste verte geen eer aandoet", schrijft IndieStyle. "Het nummer bulkt van de laagjes, onverwachte wendingen en contrasten. Het lijkt wel of je luistert naar een troostende verpleegster die na een zware orkaan de zwaargewonde slachtoffers een licht voor ogen tracht te houden."

Naast Vliegtuig kan je in deze sessie ook luisteren naar Vliegtuig II en Trektocht.

(Audio Zjakki Willems - Foto's Inge Baes)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!