Vlaanderen Vakantieland focust drie weken lang op het lekkers uit onze provincie

Redactie KW

Het toeristische televisieprogramma op Eén doet daarvoor beroep op bekende West-Vlamingen zoals Annelien Coorevits, Jan en Lien Verheyen en Claudia Allemeersch.

Met drie reportages besteedt Vlaanderen Vakantieland op 9 en 10, 16 en 17 en 23 en 24 november uitgebreid aandacht aan ‘Het Lekkere Westen’, een initiatief van Westtoer. Voor de reportages doet Vlaanderen Vakantieland beroep op bekende (West-)Vlamingen/West-Vlaamse foodies die ‘Het Lekkere Westen’ ontdekken.

Bekende Vlamingen op toer

De zussen Annelien en Stephanie Coorevits bezoeken Brugge en het Brugse Ommeland (Mostaard Wostyn in Torhout, Tête Pressée in Sint-Michiels, De Stamper in Damme, Loca Labora in Hertsberge en Den Dyver in Brugge). Jan en Lien Verheyen zijn te gast aan de Kust (L’Homard et La Moule in Bredene, Notarishuys Diksmuide, kaasboerderij ‘t Dischof in Keiem, De Zaligheid in Beveren-aan-de-Yzer bij Alveringem. Claudia Allemeersch en Heikki Verdurme maken een reportage aan de Kust en in de Leiestreek. Ze bezoeken Bart Desmidt (Bartholomeus in Knokke-Heist) en ‘t Werftje in Zeebrugge. De ontdekking van het Lekkere Westen gaat verder naar Roeselare met een bezoek aan restaurant Boury en aan brouwerij Rodenbach.

Het Lekkere Westen

Met ‘Het Lekkere Westen’ presenteert Westtoer een concept voor een weekendje weg in het najaar. De lekkere tafel blijft hierbij een meer dan belangrijk thema. Voor ‘Het Lekkere Westen’ zijn niet minder dan 64 chefs geselecteerd. Allemaal werken ze graag met producten uit hun streek. Vlaanderen Vakantieland is te zien, elke zaterdag om 18.10 uur en wordt herhaald op zondag om 17.15 uur.

(FJA)