Vlaamse animatiefilm ‘Cafard’ sluit Filmfestival Oostende af

Redactie KW

‘Cafard’, een film van de hand van Jan Bultheel, speelt zich deels af in Oostende tijdens de Eerste Wereldoorlog en is volledig in sappig Oostends gesproken.

Het gaat meteen ook om de wereldpremière van de film. Dat hebben de organisatoren van het filmfestival en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vrijdag gemeld.Eerder raakte al bekend dat ‘Café Derby’, het regiedebuut van Lenny Van Wesemael, het Filmfestival Oostende mag openen.

De prent verhaalt over de dramatische lotgevallen van worstelaar Jean Mordant. Terwijl hij in Buenos Aires de wereldtitel binnenhaalt, wordt zijn dochter in Oostende verkracht door Duitse soldaten. Mordant wil zich wreken en wordt samen met zijn trainer Victor en neef Guido meegesleurd op de wereldreis van het Belgische ACM-korps, de eerste pantserdivisie ter wereld.

De film heeft een opvallende vormgeving en de acteurs speelden een intensieve rol in het maakproces. Zo werden hun bewegingen en mimiek door middel van ‘motion capture’ en ‘facial tracking’ overgezet op de animatiefiguren.

“Cafard is een fantastisch project dat we door de link met Oostende al een hele tijd volgen. We zijn bijzonder opgetogen dat we het Filmfestival van Oostende met een Vlaamse film kunnen afsluiten”, aldus Peter Craeymeersch, festivaldirecteur van Filmfestival Oostende.

Het Filmfestival Oostende gaat van start op vrijdag 11 september en eindigt op 19 september met de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen, ook wel de Ensors genaamd. Master van het filmfestival is dit jaar actrice Maaike Cafmeyer.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier