Vijf Kortrijkse cultuurhuizen slaan handen in elkaar voor UiTgezocht

15/06/17 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:11

De vijf grootste cultuurhuizen van Kortrijk zijn gestart met UiTgezocht, een uniek concept in Vlaanderen met als het aanbieden van events op maat van de bezoeker. Het gaat om een proefproject van Cultuurconnect en Cultuurnet.

Vijf Kortrijkse cultuurhuizen slaan handen in elkaar voor UiTgezocht

De Kortrijkse Schouwburg is één van de vijf partnerende cultuurhuizen. © Toerisme Kortrijk

Schouwburg Kortrijk, Theater Antigone, kunstencentrum BUDA, Bib en Vormingplus MZW werken samen een het nieuwe project. Aan de hand van rijke info over personen en hoe zij cultuur beleven, stuurt UiTgezocht specifieke uitnodigingen op maat. De dienst is volledig gratis en rolt vanaf vandaag, donderdag uit voor het grote publiek. "De dag van vandaag zijn er duizenden events, elke dag opnieuw", klinkt het bij de vijf cultuurhuizen. "Het lijkt ons dan ook niet de bedoeling dat er tijd verspild wordt met activiteiten die niet 100% bij iemand passen."

Mensen die zich inschrijven voor UiTgezocht vullen een vragenlijst in, waardoor zij later gepersonaliseerde uitnodigingen en eventtips zullen krijgen. "De focus ligt op het ontdekken en nieuwe belevingen. De cultuurhuizen gaan elk op hun terrein op zoek naar verrassende concerten, theaters, films, gesprekken en workshops. Een berekend, en tegelijk spontane, sprong in het ongewisse voor sommigen."

Volgens de vijf instellingen is een event veel meer dan een gebeurtenis op zich. "Het gaat om de pure beleving, diep genesteld in het DNA van onze cultuurhuizen. Backstage-ervaringen, informele babbels met een band of een filmregisseur, unieke rondleidingen en exclusieve pakketten. Zo biedt UiTgezocht net dat tikkeltje meer. Minder tijd verspillen, meer genieten", zeggen ze in koor. Het nieuwe project blijkt ook meteen in de smaak te vallen: zo'n 2.000 mensen schreven zich al in.

(OV)

Meer informatie vind je terug op uitgezocht.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!