Vierde editie van Summer lokt terug veel volk naar Lauwe

Lauwe Summer 2017 De Lauwse zangroep ''t Zinkt" bracht haar enthousiasme voor het zingen over op het publiek, hun meezingers werden al dan niet op een vaste toon, meegezongen. © WO
Redactie KW

Een recordeditie van Summer Lauwe zal het wel niet geweest zijn maar toch kwam er tot grote tevredenheid van de organisatoren veel, zeg maar heel veel volk opdagen. Eten, spektakel en drank was er in overvloed, de terrasjes bleven tot lang na het vuurwerk overbevolkt. Stilaan word de kloof met het vroegere “Zomer” gedicht.

Begon Steven Holvoet met zijn werkgroep vier jaar terug met beperkte middelen en bescheiden aan de heropstart onder de naar Summer, dan kwam deze editie wat betreft kwaliteit en aanbod al dicht in de buurt van “Zoals het vroeger was”. Een van de beste acts van de voorbije jaren was ongetwijfeld de “Anti Brexit” passage van de Britse Abigail Collins. Met show, acrobatie en jongleren kreeg ze het publiek op haar hand.

Lauwe Summer 2017 Bjorn Desmet (rechts op de foto) werd tot twee keer toe betrokken bij de act van de Britse Abigail Collins, een van de meest gesmaakte acts van de voorbije jaren. (Foto WO)
Lauwe Summer 2017 Bjorn Desmet (rechts op de foto) werd tot twee keer toe betrokken bij de act van de Britse Abigail Collins, een van de meest gesmaakte acts van de voorbije jaren. (Foto WO)© WO

Maar er waren ook talrijke Mobiele of wat men Walking Acts noemde, die zich van plaats naar plaats bewogen, muziek op diverse plaatsen, kortom teveel op allemaal op te sommen. “Als je merkt hoeveel volk er vandaag weer is komen opdagen kunnen we als werkgroep enkel tevreden zijn, men vraagt zich soms af van waar ze blijven komen. Voor ons ook een bijkomende stimulans om er volgend jaar nog iets specialer van de maken, want dan zijn we aan onze vijfde organisatie toe, onze eerste jubileumeditie” klonk het bij de organisatie.

Lauwe Summer 2017 Tsjoebie was één van de vele Walking Acts. Hij stal het hard van het publiek maar vooral de kinderen bleken er gek van te zijn, alhoewel. Hij had ook enkele ondeugende kantjes. (Foto WO)
Lauwe Summer 2017 Tsjoebie was één van de vele Walking Acts. Hij stal het hard van het publiek maar vooral de kinderen bleken er gek van te zijn, alhoewel. Hij had ook enkele ondeugende kantjes. (Foto WO)© WO

(WO)