Vierde editie van Parisdance vindt plaats op de terreinen van Scouts in Rumbeke

Laura Stragier (20) en Florent Algoet (18) steken een handje toe. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Momenteel zijn de Scouts van Rumbeke hun terreinen volop aan het ombouwen tot een heus festivalterrein met twee podia. Zaterdag 9 april verwachten ze daar 2.000 feestvierders. Een aantal dat wellicht vlot gehaald wordt, want nu al zijn er meer kaarten de deur uit dan dat er vorig jaar bezoekers waren. “Na drie edities hebben we een serieuze naam gemaakt”, vertelt Laura Stragier.

De leden en leiding van de Scouts kijken er alvast reikhalzend naar uit, voor hen is het dé activiteit van het jaar. Zeker ook voor Laura Stragier (20). De studente pharmacy was JIN, scoutsafdeling voor 17 en 18 jarigen, bij de eerste editie. Florent Algoet (18) die aan het VTI bouw en houtkunde volgt, is dit jaar JIN en is zaterdag dus ook van de partij met een helpende hand. “Het idee om een kleinschalig festival te organiseren kwam van Tim De Bree en Lude Colpaert, de toenmalige leiding van de JINs, dat is de oudste ledengroep die al vrij dicht bij de leiding aanleunt”, vertelt Laura.

“De dagen voor Parsidance zijn we vooral bezig met de opbouw en de dag zelf moet alles natuurlijk bemand zijn. Zowel de leiding, de JINs als enkele oud-leiders zullen een handje toesteken, goed voor een team van ruim 50 medewerkers. We hebben vroeger verschillende grote evenementen gehad, maar momenteel is het festival onze enige bron van inkomsten. De kaartverkoop loopt erg goed, ik heb het gevoel dat heel wat mensen Parsidance echt als een vaste afspraak zien, het kan de Scouts enkel maar ten goede komen”, lacht Laura.

Overdekt

Voorlopig is het afwachten wat betreft de weersomstandigheden. “Het hoeft niet super warm te zijn om een tof festival te hebben, bovendien is de main stage met een transparante shelter overkoepeld en we hebben sinds dit jaar een tweede podium in een overdekte tent. Bij regenweer hoef je dus allesbehalve in de regen te staan!”

Beats

De line-up bestaat uit een mengelmoes van lokaal, Belgisch en internationaal talent. De muziek begint om 13 uur en eindigt ten laatste om 1 uur, zodat de omgeving zo weinig mogelijk overlast ondervindt van het evenement. Op de Mainstage horen we achtereenvolgens WolfTeck, Skyentist, Dj Impulz, Dj Tim, TDB, The Him, Dennis Cartier, Freaquency, Nexuz, Audiophonic en Blvckprint. MC van dienst is MC Double U.

The Farm loopt van 14.30 tot 00.30 uur. Daar hebben we muziek door Sir Ed, Hafid, Clerkie, Nightcall United, Huismus, Beesmunt Soundsystem, Pete Howl en Hymst.

Donderdagavond 7 april is er nog een afterwork preparty in de Cirque, perfect om op te warmen.

Tickets kosten 15 euro en zijn te verkrijgen in café Cirque of online.

(Thomas Dubois)

www.parsidance.be.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier