Vier nieuwe acteurs bij De Lanteern in Kachtem

Redactie KW

Bij de dertienkoppige cast bij toneelkring De Lanteern zijn er vier nieuwe gezichten te bespeuren. Frank Van Brabandt, Dieter Beernaert, Seppe Vanderstichele en Karel Boudrez zetten hun eerste stappen bij de lokale toneelvereniging.

Frank Van Brabandt is de oudste debutant, maar dan wel met een pak ervaring. De 64-jarige Frank is sinds elf jaar Izegemnaar en was beroepshalve stadsbediende in Brugge. “Van mijn vijftiende tot mijn dertigste speelde ik toneel bij de Gulden Kamer in Brugge en een paar andere verenigingen”, weet Frank. “Dan ben ik enkele jaren gestopt en toen ik met pensioen ging heb ik de draad weer opgenomen, waaronder laatst bij de Gregoriusgilde Wevelgem. Door ziekte van een van de acteurs belandde ik toevallig bij De Lanteern. Voorzitter Jacques Denijs vroeg me om hem te vervangen, wat ik ook gedaan heb. Ik werd hier onmiddellijk aanvaard en goed opgevangen, en het is dichter bij huis. Het voelt goed en ervaar dat hier met hart en ziel gespeeld wordt in deze hechte vriendengroep. Ik heb niet zo’n zware rol als levend portret van Henri, de overleden papa”.

Dieter Beernaert is een 25-jarige oud-Lendeledenaar die al twee jaar in Izegem woont. Sedert mijn 18de speel ik toneel bij de KLJ-Lendelede, tot op heden heb ik al zeven voorstellingen meegedaan. Ik ben begonnen met een kleine rol en verder doorgegroeid tot een van de hoofdpersonages. Nu ben ik sinds vorig jaar bij De Lanteern, ik stuurde zelf een mail naar het secretariaat van De Lanteern. Vorig jaar heb ik deelgenomen aaan ‘900 jaar kerk in Kachtem’, als een van de volkeren die in opstand kwamen. Dit jaar ben ik al volwaardig lid-acteur en al goed ingeburgerd in de groep. Ik vertolk een levend portret in de jonge versie van het schildersgezin.”

Seppe Vanderstichele is de 16-jarige zoon in het apothekersgezin uit de Manestraat in Kachtem. “Het is nu mijn eerste deelname als acteur. Vier jaar geleden figureerde ik als kleine jongen en speelde ook al eens met Kachtem-Ommegang in Weeuwsnitje, ook het huwelijk van mijn ouders werd in een toneelstuk verwerkt en gespeeld in diverse wijken van de gemeente. Ik volg al negen jaar ‘toneel en voordracht’ bij Bart Cafmeyer en Bianca Vanhaverbeke. De ervaring die ik hier nu opdoe is zeker oké en leuk en ik neem dat mee in mijn dagelijks leven.”

Karel Boudrez is met zijn vijftien lentes de jongste van de debutanten dit jaar bij De Lanteern. Hij is de zoon van Wouter en Ann Verbeke en een echte Kachtemnaar. “Het is mijn allereerste deelname en ik speel de rol van de ‘andere zoon van de schilder’ die nog in leven is. Supertof om te doen en ik kom heel graag naar de repetities, waar ik een heel toffe bende vrienden aantref. Ik volg al acht jaar toneellessen bij Bianca Vanhaverbeke en voordracht bij Bart Cafmeyer. Ik heb het wel erg druk. Op school heb ik pas gedaan om 18u. en om 18.15u. moet ik beginnen in Izegem. Soms ga ik met de fiets ofwel brengt een van mijn ouders me met de auto. En dan zijn er nog de repetities bij De Lanteern waar ik veel steun heb aan Fanny Vanoplinus, zij als de ‘grote zus en ik de kleine mini-broer'”, besluit Karel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier