Vier jonge West-Vlamingen verpulveren samen met ‘Team Wham’ het Belgisch dominorecord

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De vier jonge West-Vlamingen hielpen Otto-Jan Ham van De Ideale Wereld deze week om hun vorige dominorecord terug te pakken.

Eind juli 2012 schreven Dimas Deganck uit Hulste, Jens Demol uit Kuurne, Lowie Beirnaert en Olivier Nachtergaele uit Emelgem een beetje geschiedenis door het Belgisch record domino op hun naam te zetten. In de turnzaal van de Sint-Pietersschool in Emelgem vielen toen 18.953 van de 22.000 geplaatste steentjes vielen om. “Dat is ruim 7.000 steentjes meer dan het vorige record”, zei Lowie Beirnaert uit Emelgem toen in Krant van West-Vlaanderen.

Team Wham

Vorige week werd dat record evenwel verpulverd door de teams van zowel Tom Waes als Koen Wauters, die voor het tv-programma Wauters vs. Waes het record aanvielen. Het jonge viertal zag hun record van de tabellen geveegd. Maar de voorbije weken deed Otto-Jan Ham de uitdagingen van Waes en Wauters telkens nog eens over, vanuit de idee dat het ‘zenderoverschrijdende project’ eigenlijk ook met Vier had moeten rekening houden. De presentator van De Ideale Wereld fietste ook van Bordeaux naar Parijs en waagde zich aan de moderne vijfkamp tegen naamgenoten van Koen Wauters.

De domino-uitdaging van vorige week bleek geen sinecure voor de ploeg van De Ideale Wereld, vooral omdat het niet eenvoudig is om op korte termijn aan tienduizenden dominosteentjes te raken. Maar kijk, de geklopten vonden elkaar en de voormalige recordbouwers én ‘Team Wham’ vonden elkaar, zo meldt Het Nieuwsblad maandag.

Het record is ook daadwerkelijk gesneuveld, zo konden we maandagavond zien op Vier. De nieuwe vriendengroep plaatste 100.273 steentjes, waarvan de meeste bijzonder leep in één groot vlak, en pakten zo opnieuw het Belgische record. Proficiat!

(FV/FJA)