VIDEO Wannes Cappelle van 'Le Sixième Métal' haalt zijn beste schoolfrans boven

18/10/16 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:42

Het Zesde Metaal is helemaal terug van amper weggeweest. November wordt alvast mooi, met een verrassingsconcert ergens in het Gentse - Wannes Cappelle kondigt het voor de grap in zijn beste schoolfrans aan - en met een sessie voor Radio 1, mét extra schoon volk mee op het podium.

VIDEO Wannes Cappelle van 'Le Sixième Métal' haalt zijn beste schoolfrans boven

'Calais', zo heet het nieuwe album van Het Zesde Metaal, en dat verschijnt op 11 november, Wapenstilstandsdag. Vanaf februari gaan Wannes en de zijnen daarmee de boer op. Maar omdat dat nog lang is, geven ze toch al een exclusief release-concert op 7 november, op een nu nog geheime locatie in Gent. Wie er een ticket voor koopt, krijgt er meteen ook het album - in cd- dan wel in lp-versie - bovenop. Wie dat graag eens in het lang en het breed door Wannes uitgelegd hoort, kijkt best even dit filmpje uit.

En er is nog meer nieuws over Het Zesde Metaal. Op 16 november staan de West-Vlamingen immers ook in Muziekcentrum Trix in Antwerpen voor de eerste Radio 1 Sessie van het nieuwe seizoen. In dat concept brengt elke geselecteerde artiest ook enkele gasten mee op het podium en bij HZM is dat niet anders. Koen Wauters, Johannes Verschaeve van The Van Jets en Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers maken mee hun opwachting.

(FJA)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit