VIDEO Voor 2,5 miljoen euro is dit ‘modernistisch meesterwerk’ in Tielt het jouwe

Een architecturale parel in Tielt. © Architectenwoning.be
Redactie KW

Architect Georges Vandenbussche (87) verkoopt zijn modernistische villa in Tielt, die al dateert van de jaren ’60 maar er nog altijd fabelachtig mooi en hedendaags uitziet. Zelfs de New York Times besteedde er deze week aandacht aan.

‘Een modernistisch meesterwerk’, noemt de Amerikaanse krant het zelfs onomwonden. Niet onterecht, want al wie al eens langs de Deinsesteenweg tussen Tielt en Aarsele reed, zal ongetwijfeld al op het architecturale pareltje, half verscholen tussen de bomen en met zicht op enkele vijvers, hebben gelet. De bejaarde architect relativeert het zelf allemaal nogal. Hij dacht in die tijd nog niet na over modules of wat dan ook. “Ik tekende gewoon op het gevoel”, vertelt hij in een filmpje uit 2014. “En het resultaat is toch niet slecht hé.”

https://vimeo.com/121877561

Da’s inderdaad het minste dat je kunt zeggen. Al staat daar nu ook een stevig prijskaartje tegenover: het huis in de Kerkebosstraat staat sinds kort te koop op Architectenwoning.be en wordt van de hand gedaan voor 2,5 miljoen euro. Die hoge vraagprijs verklaart Frederic Rozier van Architectenwoning door de primeurwaarde voor België. “Met dit huis werd het postmodernisme voor het eerst op dit niveau in ons land geïntroduceerd”, zegt hij bij New York Times.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier