VIDEO Videoclip bij nieuwe single Smashing Birds brengt hulde aan zomers Oostende

Redactie KW

Smashing Birds, de band rond de Brugse zanger-gitarist Dieter Geernaert, heeft met ‘Breaking Waves’ een nieuwe single uit. De videoclip namen ze de voorbije zomer op in Oostende.

De zonnige en dromerige surfclip bij ‘Breaking Waves’ lijkt wel een promotiefilmpje voor de Stad aan Zee. “Samen met Koen en Pieter De Saeger, bekend van de bekroonde kortfilm ‘Bottom-Up’, hebben we deze zomer op tal van locaties gefilmd“, zegt Dieter Geernaert. “Wie aandachtig kijkt, zal café Manuscript, de duinen achter Fort Napoleon, het Leopoldpark, de haven nabij de vistrap, de vijver voor het Kursaal, de buurt van het station en het stadscentrum herkennen.”

De verhaallijn van het muzikale promotiefilmpje gaat over een kleine jongen die uitgroeit tot surfer, maar net op het moment dat zijn surfdroom uitkomt in de zee wordt gelokt door een blonde sirene. ‘Breaking Waves’ is de derde single uit ‘No More Revolutions’, de debuut-ep van Smashing Birds. Voor de productie werkten ze samen met Reinhard Vanbergen, bekend van onder meer Das Pop. “De single voelt aan als een nostalgische synthtrip en doet bij momenten denken aan The Killers en andere moderne eighties-klinkende popbands”, vindt Geernaert, die voor 2018 nieuw materiaal van zijn band aankondigt.

(SVV)

https://www.youtube.com/watch?v=14aI_ZJjQ0M