VIDEO Tom (20) wil met accordeon de discotheken en de festivals veroveren

Redactie KW

Tom Weedaege, alias Tom Accordeon, wil de discotheken veroveren met zijn project Acivve. Hij brengt er de populaire deuntjes van vandaag, op zijn accordeon.

De 20-jarige Tom Accordeon, zoals Tom Weedaege als accordeonist heet, is al lange tijd bezig met muziek. Hij speelt al piano vanaf zijn zes jaar, maar heeft nu zijn hart verloren aan het accordeon. “Mijn grootvader, Etienne Fôret, speelde vroeger accordeon. Toen hij getroffen werd door een hersenbloeding, werd het instrument naar de zolder verwezen. Zo’n zestal jaar terug haalde ik het opnieuw van onder het stof en probeerde er een deuntje op te spelen.”

Met succes blijkbaar, want na jaren piano te hebben gespeeld, koos Tom voor het accordeon. “Ik ben echt van het accordeon en de muziek beginnen houden. In het begin moest ik soms spelen op familiefeestjes, en voor ik het goed en wel besefte, kwamen de vragen voor optredens binnen. Ik heb er dan maar mijn bijberoep van gemaakt.”

Project Acivve

Nu wil Tom de discotheken veroveren. Daarom startte hij het project Acivve. “Met Tom Accordeon kon ik niet naar de discotheken trekken. We kozen voor de naam ‘Acivve’. Dit is een mix van de woorden accordeon en live.”

https://www.youtube.com/watch?v=iNfVRhZ59vY

Een optreden duurt zo’n 45 minuten waarbij Tom op zijn accordeon speelt, bovenop de begeleidende beats. Zijn eerste optredens waren alvast veelbelovend. Hij hoopt stiekem om tijdens de zomer van 2016 wel ergens op een podium van een festival te kunnen staan.

(GVZ)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad