VIDEO Stefaan Degand en Sam Louwyck te zien in nieuwe film met Mathias Schoenaerts

Redactie KW

Vanaf 4 oktober speelt Le Fidèle in de bioscoop en de trailer is inmiddels klaar.

Le Fidèle is de derde langspeelfilm van Michaël R. Roskam na diens Oscar-genomineerde Rundskop (2011) en zijn Hollywood-debuut The Drop (2014).

In deze romantische neo-noir brengt Roskam Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos samen in een donkere liefdestragedie die zich afspeelt tegen de achtergrond van een alweer legendarisch Belgisch misdaadmilieu, dit keer een nieuwe dimensie toevoegend aan het klassieke thema van Eros en Thanatos. Andere rollen worden vertolkt door o.a .Sam Louwyck en Stefaan Degand.

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi” Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld. Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

Het scenario werd geschreven door Michaël R. Roskam, Thomas Bidegain en Noé Debre. Achter de camera staat Nicolas Karakatsanis waarmee Roskam eerder al samenwerkte voor Rundskop en The Drop. De film wordt vanaf 4 oktober 2017 in de zalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Le Fidèle is een Frans-Belgische coproductie van Savage Film en Stone Angels, in coproductie met Pathé, Wild Bunch, en gecoproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama, Frakas Productions, Kaap Holland Film, Subla, RTBF, VOO en BeTV, en Scio Productions in samenwerking met Canal+, Orange Cinéma Séries, Telenet-Stap, VTM en Kinepolis Film Distribution.

Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, la Wallonie, Screen Flanders, la Région de Bruxelles-Capitale, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, Nederlands Filmfonds, Media Programma van de E.U. en Eurimages.

https://www.youtube.com/watch?v=SoD0UiTQEKA