VIDEO Spelers van Knack Volley sturen volleybal 33 kilometer de lucht in

26/02/16 om 10:22 - Bijgewerkt om 13:50

De beelden, gemaakt door een GoPro-camera op het 'pakketje', zijn ronduit indrukwekkend.

'The world is a playground'. Dat is het motto van vier Knack Roeselarespelers die zichzelf ludiek de 'Sons of Gravity' noemen. Het viertal Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum en Stijn Dejonckheere maakte eerder al leuke trickshot filmpjes, maar deze keer namen ze hun leuze wel erg letterlijk. Op 18 november stuurden de spelers hun volleybal de lucht in, vastgemaakt aan een ingenieus pakketje aan een ballon van 1,5 meter diameter. Goed voor een gewicht van 1,7 kilogram, dat zich op een gegeven moment 33 kilometer boven de begane grond bevond. Het geheel overleefde temperaturen tot - 61 graden. De ballon had even een diameter van 10 meter, tot hij ontplofte. Daarna begon de 'afdaling' van 45 minuten, waarvan een half uur in vrije val en de rest aan een parachute.

De volleybal kwam uiteindelijk in een veld in het Duitse Gut Capellen terecht. Een voorbijrijdende chauffeur had die net in zijn open kofferbak geladen toen het viertal, zich baserend op een gps-tracker, juist op tijd arriveerde om hun 'kind' terug in ontvangst te nemen.

(FJA

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!