VIDEO Sofia Anessiadis uit Torhout wint bij talentenjacht op MNM, Brahim is alvast fan

© Foto Fien Vansteelandt/Facebook
Redactie KW

Woensdagochtend al schreven we in onze rubriek ‘Radio 8000’ dat Sofia Anessiadis uit Torhout met haar cover van Blackstreet op radiozender MNM was gekomen, en donderdagavond blijkt dat ze de wedstrijd – of toch zeker de selectie van deze week – heeft gewonnen.

Drie juryleden, en niet van de minste, maakten een keuze uit drie vrouwelijke kandidaten voor de zogenaamde ‘Grote Prijs Ken Lee’, een talentenjacht op MNM die viste in de ruime vijver van het internet: Peter Van de Veire, Ann Reymen en Brahim, stuk voor stuk deejays bij het radiostation. Voor Brahim is Sofia trouwens geen onbekende, want jaren geleden trok ze al voor opnames naar zijn toenmalige homestudio in Torhout.

“Kom eens in mijn binnenzak”

Peter Van de Veire had goeie kritiek voor Sofia: “Alleen al voor haar naam zou ik zeggen ‘kom eens in mijn binnenzak”, zei hij. “Anderzijds maakt ze met dit nummer een veilige keuze: ze heeft een leuke stem, maar we leren hier niet wat ze er nog allemaal mee kan.”

Ann Reymen vond het een prima versie van ‘No Diggity’: “Ze mag alleen niet te hard op haar stem drukken. Maar voor de rest: een fijne, hese stem, en in prima Engels.”

Brahim had het laatste woord: “Ik ben fan”, zei hij ronduit. “Hoe ze hier een urban classic in een edgy, bijna rockachtig kleedje steekt, is straf. Ook de korrel in haar stem is erg leuk.”

Zowel Ann Reymen als Brahim kozen voor Sofia. Ze mocht donderdagavond haar nummer ook nog eens live op de radio brengen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier