VIDEO Roeselarenaar Jaimie Deblieck is nieuwe Mister Gay Belgium

Winnaar Jaimie Deblieck tussen Gerrit Noerens en Ignace De Wolf. © FODI
Redactie KW

Zaterdagavond werd de 18-jarige student tuinbouw Jaimie Deblieck uit Roeselare in Theater Elckerlyc in Antwerpen tot Mister Gay Belgium 2017 verkozen. Jaimie was de enige West-Vlaming die was geselecteerd voor deze finale.

Zo’n 900 mensen woonden de vijfde gala-avond van deze verkiezingen bij, die de eerste drie jaar werd georganiseerd onder de naam Mister Gay Vlaanderen. Twaalf kandidaten toonden het beste van zichzelf in een show, gevuld met modeshows, interviews en muzikale acts van onder andere TrinXX, Jacky Lafon, Silvy De Bie en Loredana. Er was ook ruimte voor meer serieuze gesprekken over LBGT-thema’s.

Jaimie Deblieck won deze verkiezing. Hij werd door de diverse juryleden geprezen voor zijn inleveringsvermogen en de goede prestatie tijdens de vragenronde. In de jury zetelden onder meer minister van Onderwijs Hilde Crevits, Sven De Ridder, Josje Huisman, Jean-Marie Pfaff, Stefaan Degand, Songs Dievanongs, Hilde De Baerdemaeker, Rob Vanoudenhoven, Eline Michiels, Jacky Lafon, Roos Van Acker, Lesley-Ann Poppe, Joyce De Troch en Miriam Jacques. Jaimie kwam tijdens zijn campagne op voor meer acceptatie voor LBGT’ers op de werkvloer. Gerrit Noerens (39) uit Welle en Ignace De Wolf (20) uit Genk eindigden op de tweede en derde plaats. Jamie won ook de titel van ‘Mister Fotogeniek’. Hij krijgt naast deze hoofdtitel van Mister Gay Belgium ook een toegangsticket voor de Mister Gay Europe- en World-verkiezingen. (PADI)

Bekijk hieronder het interview met Jaimie:

https://www.youtube.com/watch?v=-kBBmXqxI9M

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier