VIDEO Raketkanon haalt legendarische clip van ‘November Rain’ door de mangel voor eigen single

© Foto Facebook/Raketkanon
Redactie KW

Raketkanon, de experimentele hardcoreband met in de gelederen ook twee West-Vlamingen, heeft voor de nieuwste single ‘Anna’ een bijzonder vette knipoog richting een klassieker van Guns ‘n’ Roses op de wereld losgelaten.

Raketkanon bestaat uit Jef Verbeeck, Pieter de Wilde, en twee leden met West-Vlaamse banden: Lode Vlaeminck en Pieter-Paul Devos. Lode kennen we onder andere ook van Tomàn, hij komt uit Lo-Reninge maar woont zoals zoveel uitgeweken West-Vlamingen intussen in Gent. Pieter-Paul Devos heeft dan weer een verleden in Brugge, maar heeft dat ook al een tijdje achter zich gelaten.

Voor de videoclip van ‘Anna’ zochten en vonden ze inspiratie in de minutenlange videoclip van ‘November Rain’ van Guns ‘n’ Roses. Die clip is op Youtube al meer dan 200 miljoen keren bekeken, een klassieker in zijn genre kortom. In de clip van ‘Anna’ zitten heel wat gelijkenissen, van de priester – hier gespeeld door hun manager Thomas Van Dingenen – tot de gitaarscène in open lucht én de gutsende regen.

Dit is hun versie:

En dit is die van Axl Rose en de zijnen:

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier