VIDEO Pokémon GO overspoelt nu ook West-Vlaamse straten

Redactie KW

De jonge Robbe Wulgaert (23) uit Brugge is alvast fan. Pokémon GO, de moderne remake van het beroemde Gameboy-spelletje, verovert stilaan ieders smartphone. Maar wat is Pokémon GO nu juist?

Robbe Wulgaert, ondervoorzitter van de Brugse jongsocialisten, besloot om zijn kennis en ervaringen met het spel te delen. Pokémon GO is een smartphone-applicatie die zowat alle mogelijkheden van onze toestellen gebruikt: gps, camera, locatiebepaling,… De app maakt gebruik van de realiteit rondom ons en dwingt de gebruiker – in de huid van een échte Pokémontrainer – naar buiten. Door de Pokémon, een soort van wezentjes met elk hun eigen specifieke, vaak krachtige eigenschappen, virtueel in de omgeving te droppen, wordt je als trainer effectief op pad gestuurd. Enkel zo kan je je arsenaal uitbreiden.

Eénmaal op weg zitten ze overal verstopt. Op straat, in speeltuintjes, op en onder monumenten, soms zelfs in je eigen woonkamer. Met een welgemikte worp met de Pokémonbal – let wel, doe dit virtueel, en ga niet effectief met je telefoon gooien – kan je de Pokémon vangen. Later kan je in de zogenaamde gyms andere trainers bevechten. Op weg naar eeuwige Poké-glorie!

VIDEO Pokémon GO overspoelt nu ook West-Vlaamse straten

Schrik niet als je zoon of dochter, man of vrouw de komende dagen dus plots rechtspringt en met zijn of haar telefoon naar buiten holt. De kans is groot dat er een Pikachu verstopt zit.

De gratis app Pokémon GO is eigenlijk in België nog niet te verkrijgen, al kan je via enkele simpele omwegen het spel toch al downloaden. Er is zowel een versie voor Android als voor iOs (iPhone).

(OV)

https://www.youtube.com/watch?v=_3rcFlXZfCI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier