VIDEO: Opening Muziekcentrum Track in Kortrijk ook tweede dag schot in de roos

Redactie KW

Zaterdag trok Conservatorium Kortrijk het laken naar zich toe met een Housewarming Conservatorium met workshops, concerten, mini pop-ups en toonmomenten. Ze stelden zo de vele gezichten van het Conservatorium voor.

Het conservatorium voelt zich thuis in het nieuwe muziekcentrum. “We nemen de bezoekers graag mee in het verhaal van het conservatorium van de toekomst“, weet directeur Peter Verhoyen. “De hele dag door kan je bij ons terecht voor talloze concerten, workshops, een tableau vivant, open lessen, experimenteel musiceren of open repetities. Creatie, initiatie, verbreding, verdieping, experiment, verbinding en innovatie zijn de kernwoorden waarmee het Conservatorium de volgende jaren aan de slag gaat.”

Van ‘s morgens om 9 uur was het al drummen voor de concerten van de leerlingen slagwerk, hoorn en gitaar of om zelf op de piano te spelen. De leerlingen van het 3e en 4e jaar AMV en AVV brachten het verhaal van de Winterparels. Zondag sluiten Vlamo en het Conservatorium de driedaagse van de opening af. Vlamo met een concert van het West-Vlaams Accordeonorkest om 12.15 uur en het Conservatorium met een leerkrachten recital om 13 uur.

https://www.youtube.com/watch?v=3uRD2DR-_nk

(PVH – foto/video TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier