VIDEO Metalfestival Alcatraz klaar om 25.000 muziekliefhebbers te ontvangen

Redactie KW

Komend weekend is het weer zover, dan verwelkomt het hardrock- en metalfestival Alcatraz in Kortrijk opnieuw duizenden metalliefhebbers. Vorig jaar bestond Alcatraz 10 jaar en toen werden alle registers opengetrokken om er een waar feest van te maken. Ook dit jaar zal het niet anders zijn al zal de warmte sommigen misschien sneller parten spelen dan andere jaren.

Er werden heel wat toppers aan de affiche toegevoegd waaronder Status Quo, Dee Snider, Limp Bizkit, Brides of Lucifer, Dimmu Borgir, Epica en In Flames.

De opbouw van het festival is sinds 23 juli in gang geschoten met de talloze medewerkers die zich inzetten om van het evenement een waar festijn te maken. “Ondanks de extreme temperaturen van de afgelopen dagen verloopt de opbouw van het festival als gepland. Onze gedreven crew gaat er volledig voor. We voorzien eveneens veel water zodat de medewerkers zeker niet uitdrogen.” Laat de organisatie weten.

Ook de teamleider van de opbouw van het vipgedeelte is enthousiast “Het mag dan snikheet zijn, we maken hier altijd veel plezier. We worden goed voorzien van dorstlessers en stoppen steeds iets vroeger dan gepland maar zitten zelfs voor op schema. Een teken dat we het goed doen.”

60 meter aan podium

Eerder lieten we in onze krant al weten dat het podium uitgebreid ging worden omwille van een aantal bands die steeds meer ruimte nodig hebben. Dat zorgt niet alleen voor aanpassingen op het terrein, maar ook het visuele moet verder uitgewerkt worden. “We bootsen de gevangenis van Alcatraz na, dus worden er 2 extra ‘prison walls’ geplaatst. Hierdoor wordt het podium om en bij de 60 meter breed. We blijven inzetten op de beleving en het comfort van onze bezoekers”, aldus de persverantwoordelijke.

De main stage is ondertussen 60 meter lang geworden
De main stage is ondertussen 60 meter lang geworden© TV

In totaal hielpen er dagelijks bijna 75 medewerkers mee aan de opbouw van het festival en tijdens het festivalweekend worden de bezoekers door 800 medewerkers in goede banen geleid. Daarnaast besloot de organisatie om de veiligheidsmaatregelen van vorig jaar te behouden zodat iedereen op een aangename manier kan genieten van het evenement.

El Presidio krijgt een nieuwe vloer

Eind vorige week was het even schrikken toen de organisatie ontdekte dat de houten vloer voor de vernieuwde El Presidio gestolen werd. Deze exclusieve bar moet één van de trekpleisters worden van het evenement en trekt jaarlijks heel wat kijklustigen. “We hebben ondertussen voorzien in een nieuwe vloer zodat bezoekers bij regenweer niet in de modder hoeven te staan. Ondertussen loopt het onderzoek bij de politie nog naar de diefstal”, aldus de organisatie.

El Presidio moet de trekpleister worden van Alcatraz
El Presidio moet de trekpleister worden van Alcatraz© TV

Naast de El Presidio die ruimte biedt aan 500 muziekliefhebbers verwacht het festival zelf ongeveer hetzelfde aantal bezoekers per dag zoals vorig jaar. “We verwachten opnieuw rond de 25.000 mensen wat neerkomt op ongeveer 8 à 10.000 bezoekers per dag”, zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker.

We zien The Swamp (second stage) en de Merchandise stand in opbouw
We zien The Swamp (second stage) en de Merchandise stand in opbouw© TV

Ook het terrein krijgt langzaam aan vorm. De volledige Main stage is bijna afgewerkt, net zoals het vipgedeelte, de Swamp stage en El Presidio. De eetkramen en dranktenten staan reeds te pronken op het dorre terrein om de dorstigen te laven maar moeten nog gevuld worden met het heilige water en voedsel. De storm van dinsdagnacht heeft geen noemenswaardige schade aangericht aan het festival wat zorgde voor een opluchting bij de medewerkers.

https://www.youtube.com/watch?v=AuucyJwudS0

“We zijn blij dat er geen schade was na de storm van dinsdagnacht. Het was even bang terugkeren naar het terrein maar uiteindelijk was de schrik voor niets geweest”, aldus een tevreden medewerker.

Meer info over het festival kun je hier terugvinden: https://www.alcatraz.be