VIDEO Mathiz Berth (7) uit Wevelgem steelt opnieuw de show in Flapuit-filmpje

20/02/14 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Bron: Kw

Enkele weken geleden werd de 7-jarige Mathiz Berth uit Wevelgem plots een nationale YouTubehit, met dank aan een filmpje waarin hij zei hoe zijn familienaam moest worden uitgesproken, en nu is hij terug.

VIDEO Mathiz Berth (7) uit Wevelgem steelt opnieuw de show in Flapuit-filmpje

KW.be pikte eind januari als eerste het filmpje op YouTube op. Het ging om een fragment uit 'Flapuit', een rubriek bij Libelle TV waar de waarheid uit een kindermond komt. Carl Huybrechts is de interviewer van dienst en had het niet zo onder de markt met de familienaam van Mathiz. 'Birt', sprak hij het uit, maar Mathiz verbeterde hem prompt en veelvuldig. 'Het is Berth, met een korte e!", maakte hij hem duidelijk.

A new star was born, zo leek het, en in de 'sequel' van zijn eerste digitale kaskraker ontgoochelt Mathiz niet. Deze keer gaat hij in discussie met zijn twee klasgenootjes over de sport 'triatlon', al zou het ook 'driatlon' kunnen zijn. Kijk, en geniet van de jeugdige onschuld in dit filmpje...

Oh ja, nog dit: toen KW.be gewag maakte van het eerste filmpje, stond de teller op YouTube op 27.000 'views'. Dat zijn er op vandaag al meer dan 600.000.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!