VIDEO Luc Haekens uit De Ideale Wereld test populariteit van Pieter Aspe op straat

Redactie KW

Journalist en acteur Luc Haekens, bekend van het programma De Ideale Wereld, vroeg aan de man in de straat wat ie van Pieter Aspe vindt. De nieuwe thriller van de Brugse auteur, ‘Import’, is namelijk vanaf vandaag te koop.

https://www.youtube.com/watch?v=azvDAaj2g60

Vandaag verschijnt ‘Import’, de nieuwe thriller van Pieter Aspe. Net zoals in ‘Het oor van Malchus’, dat in het najaar van 2015 verscheen en ophef maakte tot in Italië, zit Pieter Aspe meer dan ooit met zijn pen op de huid van de brandende actualiteit. Ook Aspe kan niet om de vluchtelingencrisis heen en in ‘Import’ schetst hij een gevreesd, maar realistisch scenario: ‘Wat als er zich een mol bevindt tussen de talloze vluchtelingen die in ons land aankomen en die alleen maar slechte intenties heeft?‘ In ‘Het oor van Malchus’ schreef Aspe al over een vorm van terreur die minder gekend is: katholiek extremisme. In ‘Import’ trekt hij die lijn door met inspecteur Van In die dit keer samen moet werken met een Syrische vluchteling die voor de Europese veiligheidsdienst werkt. Achterdocht en paranoia duiken op wanneer blijkt dat terroristen van plan zijn om een aanslag te plegen.

Luc Haekens vraagt populariteit Aspe na op straat in Deerlijk

Naar aanleiding van de lancering van de nieuwe Van In, engageerde Luc Haekens zich, op vraag van Aspe NV, om te onderzoeken hoe de man in de straat nu werkelijk denkt over Vlaanderens meest succesvolle thrillerauteur in binnen- en buitenland. Zo werden tal van Aspe’s boeken in vele talen vertaald en ook in de Verenigde Staten van Amerika kan zijn werk heel wat lezers bekoren. Het resultaat van de bevraging kan u bekijken in onderstaand filmpje.

Nieuw boek van Brugse thrillerauteur Pieter Aspe
Nieuw boek van Brugse thrillerauteur Pieter Aspe

(RC – Video: WPG Uitgevers België)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier