VIDEO Kurt uit 'Bevergem' heeft iets weg te geven

01/12/16 om 10:38 - Bijgewerkt om 10:39

Ruddervoordenaar Dries Heyneman, ofte Kurt uit 'Bevergem' - en tegenwoordig ook te zien in 'De 16' - heeft een nieuwe zaalshow klaar. 'Jenny' heet die, en daar geeft Heyneman twee kaartjes voor weg. Op deze aparte manier...

Voor de sport kroop de comedian nog eens in de huid en de bijhorende maliënkolder van de onzekere winkelier Kurt Bury. Want daar kennen de mensen hem toch nog altijd van, beseft Dries ook in een interview dat je deze week in Krant van West-Vlaanderen leest.

"De laatste aflevering van Bevergem werd in het Kortrijkse uitgezonden, compleet met feest en al", blikt hij terug. "Nooit meegemaakt: we werden als helden ontvangen. Ik heb nog nooit zo lang over tien meter gedaan: selfies, handtekeningen... Dat was fantastisch, maar na tien minuten denk je ook: dit is gewoon de hel! Die mensen zijn zot van je, maar je bent een product. En je moet daar echt aan wennen. Het is tof, al die aandacht, maar het is o zo relatief."

Zijn eerste solovoorstelling 'Jenny' bulkt van de twijfel, de vrees voor het onbekende, maar bevat onderhuids ook heel wat hoop. Op 10 december gaat hij met deze topper in première in Wevelgem.

(FJA/BVB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!