VIDEO Kenji Minogue brengt hilarische/ontroerende herwerking van debuutsingle

30/11/16 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:35

Wat is jouw naam? Zeg mij, wat is jouw naam? Fans van Kenji Minogue weten meteen dat deze diepzinnige tekst uit hun debuutsingle 'Naam Familienaam' komt. Maar sinds 'Zondag Vosdag' is er ook een herwerkte versie, getiteld 'Hoe Heet Jij'. Kippenvel. Haar naam is An, trouwens. An Vandewalle. Uit Zwalm.

VIDEO Kenji Minogue brengt hilarische/ontroerende herwerking van debuutsingle

De Opera van Gent, zondag laatst. De zaal zit mooi vol in het kader van 'Zondag Vosdag', een evenement ter herdenking van de betreurde Luc De Vos. Sarah Vandeursen (Conny Komen) en Emilie De Roo (Fanny Willen) van Kenji Minogue schrijden binnen, in lange, stijlvolle gewaden, het ene al wat vrouwelijker dan het andere. Ze blijken er een beklijvende/hilarische (schrappen wat niet past) versie te brengen van 'Naam Familienaam', getiteld 'Hoe Heet Jij', aangepast aan het kader waarin ze hun nummer zullen brengen.

Drama, melancholie en de ontembare drang om elkaar beter te leren kennen voeren de boventoon in deze eigentijdse interpretatie, begeleid op piano. De song drijft op een eeuwig, haast koortsachtig, zoeken naar de identiteit van de ander, terwijl die ander lijkt te roepen in de woestijn, met woorden die doelloos uiteenspatten op de rotsen van de ruis om het hoofd van de vraagsteller. Maar alles komt goed - deze parel verdiende inderdaad niets minder dan een happy end - wanneer de twee protagonisten elkaar uiteindelijk toch vinden. 'Dat is een mooie naam', weergalmt het slotakkoord door de opera.

Het publiek lustte er wel pap van.

Voor wie het origineel niet kende, dit is het. Geef toe: origineel is het inderdaad.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!