VIDEO In Adinkerke worden 400 duiven gelost ter herdenking van 100 jaar Groote Oorlog

Redactie KW

Stipt om 9 uur zaterdagmorgen werden aan de Cappoenstraat in Adinkerke zo’n 400 duiven gelost. In het kader van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog gebeurde dit voor de derde keer.

Het initiatief werd genomen door Yvonne Somers uit Vorselaar. “Toen onze gemeente drie jaar geleden een project op poten wilde zetten rond de herdenking van 100 jaar oorlog, kwam ik met dit idee op de proppen. Duiven speelden immers zowel in WOI als in WOII een belangrijke rol als ‘boodschappers’. Als voorzitter van onze duivenbond zette ik de eerste stap om een samenwerkingsproject met de duivenverenigingen uit te werken. Zo ontstond dit initiatief, in samenwerking met de Koninklijke Belgische Duivenbond van de provincie Antwerpen, de gemeentes Vorselaar en De Panne.”

“Vorig jaar gingen er hier 1.800 duiven de lucht in, vandaag waren het er zo’n 400. Maar alles hangt af van de weersomstandigheden. Vorig jaar hadden we ervoor gekozen om de duiven te lossen op het strand, maar daar hebben we toch wel heel lang moeten wachten voor het zover was. Daarom hebben we besloten om dit jaar een andere locatie te kiezen, midden in het polderlandschap van Adinkerke. Ook vandaag beloofden de weersvoorspellingen niet veel goeds, en daarom waren er maar 400 duiven aan de start. Hoewel we onderweg nog fikse regenbuien hebben gehad, klaarde de hemel op toen we in De Panne arriveerden. Zo konden we stipt om 9 uur het startschot geven. En op 7 januari is het onze beurt om de delegatie uit De Panne te verwelkomen in Vorselaar voor de kampioenendag, waar de prijs aan de winnaar zal worden overhandigd.”

https://www.youtube.com/watch?v=lhI0-tJuezI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier